Home » D:News » Ursii polari, amenintati de criza finanaciara

Ursii polari, amenintati de criza finanaciara

Publicat: 04.12.2008
Ursii polari, amenintati de criza finanaciara
Cel mai cunoscut urs polar din lume este pe cale de a fi transferat de la Gradina Zoologica din Berlin din cauza lipsei de lichiditati. Knut devine astfel primul urs din lume afectat la propriu de criza financiara, anunta publicatia britanica TheIndependent.

Knut cantareste in prezent 21 de kilograme si va inplini 2 ani pe data de 5 decembrie 2008. In ciuda acestei aniversari, conducerea Gradinii Zoo din Berlin nu va putea sa-i organizeze acestuia o petrecere dupa modelul celei de anul trecut, datorita dificultatilor financiare cu care se confrunta.
“Knut va trebui sa plece mai devreme sau mai tarziu. Acum a crescut si are nevoie de o cantitate uriasa de hrana in fiecare zi”,  afirma Heiner Klos, ingrijitorul personal al ursului polar.
Peste 21 000 de berlinezi au semnat o petitie prin care cer ca ursul Knut sa ramana in continuare in locul in care s-a nascut si unde a devenit celebru in lumea intreaga.
“Berlinul este pe cale sa-si piarda cel mai bun ambasador al sau din ultimul timp, iar noi nu vom permite acest lucru”, anunta Christian Tanzler, sef al Comisiei Turistice din Berlin.
Conservationistii alaturi de fanii lui Knut anunta ca vor pune in vanzare milioane de jucarii, postere si tricouri care il au ca subiect pe celebrul urs polar.
De asemenea, conducerea Gradinii Zoologice anunta ca va majora cu 9 euro pretul biletului de acces pentru vizitatoari, toate acestea pentru a se evita transferul lui Knut spre Gradina Zoologica din Neumunster, cea care il detine si pe Lars, tatal natural al lui Knut.

Sursa : The Independent
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase