Home » D:News » Anglia a lansat 4 ursuleti de plus in spatiu

Anglia a lansat 4 ursuleti de plus in spatiu

Anglia a lansat 4 ursuleti de plus in spatiu
Publicat: 09.12.2008
Patru ursuleti de plus, echipati cu costume spatiale complete, au fost lansati la granita Pamantului cu spatiul extraterestru, la circa 30 de kilometri altitudine, anunta publicatia online News.

Lansati de la Colegiul Churchill al Universitatii Cambridge, saptamana trecuta, cei patru ursuleti de plus a fost atasati unui balon cu heliu si monitorizati prin intermediul mai multor camere video, a unui computer de zbor si a unui sistem GPS ultraperfomant.

Astronautii inediti nu fac parte dintr-un proiect nebun al Agentiei Spatiale Europene ci au fost creati de elevii mai multor scoli primare, in colaborare cu studentii de la Cambridge. Organizatorii au declarat ca proiectul a fost o reusita totala si ca astfel de experimente vor mai avea loc, in ideea de a indruma tinerii elevi catre lumea stiintei si a ingineriei.

„Dorim sa le oferim copiilor oportunitatea de a se implica in industria spatiala inca de cand se afla pe bancile scolii si, totodata, de a demonstra faptul ca stiinta din viata reala este deschisa tuturor”, afirma Iain Waugh, presedintele asociatiei studentesti de la Cambridge.

Cu ocazia ineditului experiment, ursuletii au fost echipati cu patru costume distincte, fiecare concept al costumelor apartinand unei echipe diferite. Lansarea s-a vrut si un concurs, echipa castigatoare fiind cea a carei creatie a rezistat mai bine temperaturilor de – 53 de grade Celsius.

Sursa:News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase