Home » D:News » Coralii prezic un nou tsunami devastator

Coralii prezic un nou tsunami devastator

Coralii prezic un nou tsunami devastator
Publicat: 12.12.2008
Un cutremur major, de magnitudine apropiata celui care a lovit Oceanul Indian in anul 2004 ( peste 9 grade pe scara Richter), se va produce in urmatorii 20 de ani, iar unele dintre primele consecinte ale acestuia vor fi uriasele valuri tsunami, anunta DailyMail.

Studiul oamenilor de stiinta, publicat recent in revista Science, are in vedere semnele oferite de coralii din largul coastelor Sumatrei. Conform acestora, atunci cand cutrenurele ridica scoarta terestra de pe fundul marii sau coborand anumite zone din aceasta, obliga coralii sa creasca mult in afara spatiului lor. Coralii au demonstrat astfel, prin asezarea lor, cutremurele violente care au avut loc in ultimii 700 de ani. Banzadu-se pe informatiile obtinute in acest mod, specialistii prezic faptul ca, odata cu puternicul cutremur din 2004, s-a dat startul unei liste de seisme de o gravitate asemanatoare.

Unul dintre viitoarele cutremure ar putea chiar sa depaseasca in magnitudine cele 9,15 grade pe scara Richter pe care le-a avut seismul din anul 2004, afirma aceiasi oameni de stiinta. In orice caz, evenimentul nu ar reprezenta ceva nou, seisme violente avand loc in aceasta parte a globului de sute de ani. In aceeasi ordine de idei, prezicerea exacta a producerii unui asemenea fenomen natural nu poate fi efectuata cu tehnologia actuala.

Sursa:DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase