Home » D:News » A fost reconstituita adevarata infatisare a Cleopatrei

A fost reconstituita adevarata infatisare a Cleopatrei

A fost reconstituita adevarata infatisare a Cleopatrei
Publicat: 17.12.2008
Imaginea celei mai cunoscute regine din Antichitate a fost recreata cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie care a permis redarea, in format tridimensional, a infatisarii fidele a Cleopatrei, regina Egiptului a carei frumusete legendara l-a subjugat atat pe Cezar cat si pe Marc Antoniu.

Conform egiptologului Sally Ann Ashton, acesta imagine reflecta cu fidelitate infatisarea reginei Cleopatra. Coroborand imagini din artefacte vechi de circa 2 000 de ani, cercetatorii au reusit ca in urma unei munci sustinute pe o perioada de peste un an, sa refaca modul in care arata cu adevarat faimoasa regina.
Rezultatul s-a concretizat intr-o imagine a unei tinere femei cu trasaturi etnice amestecate, mult diferita de imaginea femeii de rasa alba promovata de productiile hollywoodiene.
“Cu siguranta Cleopatra nu avea trasaturi faciale complet europenizate in ciuda mostenirii sale genetice amestecate persano-greco-egiptene. Trebuie sa tinem cont de faptul ca membrii familiei sale traiau in Egipt cu peste 300 de ani inainte ca ea sa vina la putere”, adfirma dr. Asthon, expert in egiptologie in cadrul Universitatii Cambridge.
Pe langa infatisarea sa neobisnuita, mult istorici sustin ca regina Cleopatra era mica de statura si avea mari probleme cu sanatatea dintilor.

Sursa : Daily Mail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase