Home » D:News » “Harta mortii” prezice modul in care vor deceda americanii

“Harta mortii” prezice modul in care vor deceda americanii

“Harta mortii” prezice modul in care vor deceda americanii
Publicat: 18.12.2008
Cercetatorii americani au elaborat o harta mai putin obisnuita, care prezice modul probabil in care locuitorii unei zone geografice specifice ar putea sa moara.

Oamenii care traiesc in sud, de-a lungul coastei atlantice, au sanse mai mari sa cada victime fenomenelor naturale, in comparatie cu rezidentii din zona Marilor Lacuri sau cei care traiesc in zonele urbane din nord.
In vreme ce uraganele intense si tornadele cauzeaza multe pierderi de vieti omenesti, noua harta arata ca principalii responsabili de cele mai multe decese in Statele Unite sunt alti factori: iernile friguroase si verile fierbinti.
“Harta este un posibil instrument de lucru in stabilirea punctelor de acordare a ingrijirii medicale de urgenta, in functie de specificul zonei geografice”, este de parere cercetatoarea Susan Cutter din cadrul Universitatii Carolina de Sud. In afara de partile sudice ale Statelor Unite, afectate de fenomenele naturale, zonele cu risc ridicat includ regiunile nordice ale marilor campii, unde caldura si seceta sunt principalii factori de deces si regiunea Muntilor Stancosi, unde iernile reci si inundatiile fac cele mai multe victime umane. Nici zona centrala a tarii nu a scapat de avertizarile specialistilor. Aici amenintarea principala o constituie inundatiile si tornadele.

Oficialitatile americane si echipele de interventie sunt pregatite in mod special pentru a interveni in caz de tornade sau uragane, prin urmare numarul deceselor cauzate de aceste fenomene este simtitor mai scazut decat in cazul altor factori. Stabilirea specificului regiunilor va putea personaliza serviciul de prim ajutor si de interventie in cazul situatiilor speciale, reducand numarul victimelor umane.

Sursa: Fox News
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase