Home » D:News » Extraterestrii ar putea trai printre noi

Extraterestrii ar putea trai printre noi

Extraterestrii ar putea trai printre noi
Publicat: 16.02.2009
Conform cercetatorului de origine britanica Paul Davies de la Universitatea de Stat din Arizona, este posibil nu doar ca extraterestrii sa existe, ci chiar ca acestia sa imparta Pamantul cu oamenii.

Cosmologul Paul Davies sustine ca are motive intemeiate sa suspecteze ca impartim planeta cu cel putin o forma de viata diferita de tot ceea ce cunoastem din punct de vedere biologic. Aceasta forma de existenta ar putea sa se dezvolte in medii otravitoare si inaccesibile vietii pamantene, in adancurile marilor sau chiar in interiorul corpurilor noastre. “S-ar putea afla chiar sub ochii nostri, sau pana si in ochii nostri”, sustine profesorul Davies. El crede ca, de vreme ce este posibil ca viata sa fi evoluat de mai multe ori pe Pamant, acest lucru ar implica posibilitatea ca biochimia pe care noi o intelegem sa nu fie singura manifestare a vietii de pe planeta noastra. “Viata, asa cum o stim, pare sa aiba un singur stramos comun, insa este totusi posibil ca ea sa fi aparut pe Pamant in mai multe randuri. De aceea, ar putea exista astazi in medii extreme si sa ramana nedetectata din cauza faptului ca tehnicile noastre sunt bazate pe identificarea biochimiei vietii cunoscute”, a mai adaugat Davies.

Profesorul crede ca, daca extraterestrii ar exista pe planeta, ei ar fi prea mici pentru a-i putea observa cu ochiul liber. Biochimia lor neobisnuita le-ar permite sa prospere in lacuri bogate in arsenic sau pe fundurile ostile ale oceanelor. Exista chiar o teorie conform careia, particule extraterestre, de zece ori mai mici decat bacteriile, ar putea exista in trupurile noastre, declansand afectiuni precum formarea pietrelor la rinichi. Profesorul de origine britanica sustine ca, desi astfel de declaratii sunt controversate si hazardante, este de conceput ca cel putin unele dintre acest forme de viata liliputane sa fie organisme necunoscute, functionale pe baza unei biochimii total necunoscute. “Chiar daca viata alternativa nu mai exista in prezent, ea ar fi putut sa infloreasca in trecutul indepartat, si macar urme ale acesteia ar avea sanse sa existe astazi. Nu trebuie decat sa le identificam.”

Sursa: Daily Mail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase