Home » D:News » Ar putea fi chiar Atlantida?

Ar putea fi chiar Atlantida?

Publicat: 20.02.2009
Imaginile suprinzatoare ale unui oras scufundat langa coasta vestica a Africii, imagini suprinse de noul serviciu Google Ocean, au aprins imaginatia oamenilor de stiinta. Sa fie oare vorba de mitica cetate a Atlantidei?

Fotografiile realizate cu ajutorul satelitilor arata o formatiune rectangulara, la o distanta de circa 6 kilometri in largul coastelor Marocului, in locul cunoscut drept Groapa Abisala Madeira. Nu departe se afla Insulele Canare, unul dintre locurile predilecte ale cautatorilor orasului pierdut. Datele geografice par sa corespunda chiar si cu descrierile lui Platon, cel care vedea Atlantida dincolo de Coloanele lui Hercule (Stramtoarea Gibraltar).

„Chiar si daca ar fi doar o formatiune naturala, si tot ar merita o privire apropiata”, sustine Dr. Charles Orser, profesor de arheologie in cadrul Universitatii New York State. Conform descrierilor specialistilor, imaginile ilustreaza o formatiune ce pare facuta de mana omului si care respecta planul unui oras. Situl urmeaza sa faca obiectul unei cercetari amanuntite in viitorul apropiat.

Sursa:DailyMail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase