Home » D:News » 1.600 km/h pentru cel mai rapid vehicul terestru

1.600 km/h pentru cel mai rapid vehicul terestru

Publicat: 20.02.2009
Super-bolidul Bloodhound SSC, proiectat si asamblat de un grup de studenti al Universitatii West of England din Marea Britanie, este pe cale sa devina cel mai rapid automobil din lume.

Bloodhound SSC are ca obiectiv doborarea recordului mondial de viteza la sol, de 1.220 km/h. Designerii sai spera ca vehiculul sa depaseasca simtitor acest prag, mizand pe o viteza maxima de 1.600 km/h a SSC-ului. Un model la scara redusa al super-masinii a fost recent dezvelit in cadrul unei conferinte oficiale sustinuta in incinta Universitatii West of England, din orasul britanic Bristol. Realizat din fibra de carbon, titan si otel, vehiculul va masura cat sase masini Mini in lungime, adica 12,8 metri si va avea 6,4 metri in latime.

Proiectul Bloodhound a fost coordonat de Richard Noble, care a detinut recordul de viteza terestra intre 1983 si 1997. Andy Green, cel care se va afla in carlinga bolidului atunci cand acesta va fi testat, este primul om care a depasit vreodata bariera sunetului pe pamant, in octombrie 1997, cu ajutorul vehiculului Thrust SSC. Proiectul necesita inca patru milioane de lire sterline pentru a putea fi definitivat si testat inainte de martie 2010 si un spatiu suficient de mare atat pentru a-l construi cat si pentru a pune bazele unui centru de vizitare.

Sursa: Dailymail
 

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase