Home » D:News » O wikipedia pentru bacterii

O wikipedia pentru bacterii

O wikipedia pentru bacterii
Publicat: 24.02.2009
Este online prima enciclopedie virtuala a bacteriilor. Ea le va permite cercetatorilor din toata lumea sa identifice tulpini necunoscute.

Este un adevarat portal web, accesibil tuturor celor interesati, unde cercetatorii vor arhiva informatii asupra speciilor de bacterii cunoscute si date utile in vederea recunoasterii unor tulpini bacteriene necunoscute. Site-ul (eEMLSA.net), prezentat in revista BMC Biology, a fost realizat de un grup international de cercetatori coordonati de Brian G. Spratt de la Imperial College din Londra impreuna cu cercetatorii din cadrul Institutului European de Bioinformatica de la Cambridge, Marea Britanie.
Sistemul se bazeaza pe o tehnica de analiza secventiala a ADN-ului (numita Msla) si utilizeaza ca punct de plecare secventele a 7 gene structurale (adica cele care furnizeaza instructiunile pentru “constructia” unei celule) din specii de bacterii cunoscute. “Am inceput prin a introduce in baza de date secvente ale genelor provenite de la 420 tulpini bacteriene din specia Streptococcus viridans si ulterior, am testat capacitatea site-ului de a identifica in mod corect bacteriile introducand informatii cu privire la tulpini deja cunoscute, din aceeasi specie”, a explicat coordonatorul proiectului, Brian Spratt.

Sursa: Galileo

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase