Home » D:News » O minge de baschet in loc de picioare

O minge de baschet in loc de picioare

Publicat: 03.03.2009
Aceasta este situatia de cosmar in care traieste zilnic Qian Hongyan, o fetita in varsta de 10 ani din China. Handicapul locomotor sever nu a impiedicat-o insa pe micuta Qian sa se antreneze pentru proba de inot din cadrul Jocurilor Paralimpice din anul 2012.

Qian Hongyan asteapta cu nerabdare anul 2012, data la care va participa la proba de inot din cadrul Jocurilor Paralimpice care vor avea loc la Londra. Pentru implinirea acestui deziderat incredibil pentru o persoana care nu are picioare, micuta Qian se antreneaza dur, inotand zilnic o distanta de nu mai putin de 2.000 de metri. “Eleva Qian Hongyan se antreneaza din rasputeri, niciodata nu s-a plans de programa intensa a antrenamentelor”, declara antreneorul sau personal care o sustine in dorinta sa cea mai mare, castigarea unei medalii de aur in cadrul olimpiadei pentru persoanele cu dizabilitati fizice.

Mica inotatoare de performanta in varsta de 10 ani, a suferit un dramatic accident auto pe cand avea varsta de doar 3 ani. Pentru a o pastra in viata, medicii chinezi au fost nevoiti sa-i amputeze ambele picioare. Familia lui Qian traieste o viata modesta in orasul Zhuangxia, prin urmare nu a putut sa-si permita comandarea unor proteze moderne. Din acesta cauza, fetita a fost obligate sa-si puna trunchiul intr-o jumatate de minge de baschet si sa incerce sa se deplaseze in atari conditii dramatice. Ea marturiseste ca deseori, situatia o obliga sa se ajute in deplasare de doua bete de lemn.

Guvernul chinez, afland de situatia sa speciala i-a comandat in cele din urma o proteza ultramoderna, dar Qian declara ca obisnuieste sa “mearga” mai des cu mingea de baschet cu care s-a acomodat din copilarie sa se deplaseze. De asemenea, conform propriilor declaratii, mingea de baschet o ajuta si in timpul antrenamentelor de inot din bazinele olimpice.

Sursa: WeirdAsiaNews

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase