Home » D:News » Mancati pestii! Deja sunt prea multi

Mancati pestii! Deja sunt prea multi

Mancati pestii! Deja sunt prea multi
Publicat: 03.03.2009
Peste jumatate din pestii aflati pe piata de consum mondiala nu mai provin din salbaticie ci din ferme special destinate cresterii si comercializarii acestora, iar numarul lor este in continua crestere, se arata intr-un raport al Food and Agriculture Organization din cadrul ONU.

Studiul realizat pe durata ultimilor doi ani arata o crestere incurajatoare in ceea ce priveste productia crescatoriilor de peste. Peste 80% dintre fermele de acest gen produc la capacitate maxima, iar tendintele arata ca aceasta crestere va continua si in urmatorii ani. Boom-ul inregistrat in domeniu sustine ideea ca numarul pestilor destinati consumului a ajuns sa il depaseasca pe cel al cererii la nivel mondial.

Paradoxal, mai multe grupari ecologiste au atras atentia asupra pericolului pe care il prezinta fermele piscicole pentru populatiile salbatice de peste. Conform datelor oferite de acestea, in multe dintre crescatorii pestii sunt hraniti cu solutii concentrate obtinute din specii salbatice, asa cum este cazul sardinelor, care reprezinta o treime din totalul pestilor salbatici. O reducere substantiala a numarului sardinelor deja a avut loc, fapt cu urmari nefaste pentru pradatorii acestora: tonul, mamiferele si pasarile marine, se arata in raportul grupului ecologist OCEANA.

Sursa:NewScientist

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase