Home » D:News » Te pricepi la muzica? Ai o sansa in plus!

Te pricepi la muzica? Ai o sansa in plus!

Te pricepi la muzica? Ai o sansa in plus!
Publicat: 05.03.2009
Sansa se refera la reusita legaturilor amoroase, deoarece un studiu american sugereaza ca acei oameni care au beneficiat de educatie muzicala dau dovada de mai multa sensibilitate in relatia de cuplu.

Acesti oameni “stiu sa asculte”, literalmente; urechea lor antrenata poate discerne cu mai multa finete nuantele tonului in discutiile cu partenerul, deslusind mai bine emotiile pe care le exprima aceste intonatii.

Testele au fost realizate pe 30 de voluntari, carora le-au fost atasati electrozi, pentru a masura reactiile la nivelul trunchiului cerebral. Subiectii au vizionat apoi un film despre natura, cu un comentariu vorbit intr-o limba straina, cu subtitrare in engleza, pentru a “ocupa” cat mai multe dintre simturi. In casti a fost transmis, la un moment dat, un planset de bebelus, doar pentru o fractiune de secunda si la o intensitate mica a sunetului. Acei participanti care aveau educatie muzicala au fost capabili sa perceapa sunetul, iar aparatele de masura au inregistrat imediat o reactie la nivelul trunchiului cerebral. Deci, invatati muzica; v-ar putea fi de folos in viitor.

Sursa: Telegraph Science
 

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase