Home » D:News » “Coliziunea satelitilor, un complot SUA”, acuza armata rusa

“Coliziunea satelitilor, un complot SUA”, acuza armata rusa

“Coliziunea satelitilor, un complot SUA”, acuza armata rusa
Publicat: 06.03.2009
Coliziunea de luna trecuta a satelitilor american si rus, petrecuta la 800 kilometri deasupra Pamantului? Nimic altceva decat un complot yankeu, este de parere generalul rus Leonid Shershnev.

Astazi trecut in rezerva, Leonid Shershnev, fost lider al operatiunilor spatiale derulate de armata rusa, sustine ca impactul cosmic dintre cei doi sateliti s-ar putea sa nu fi fost altceva decat o testare a fortei de distrugere a echipamentelor spatiale ale Statelor Unite.

Oficial, un satelit rusesc dezafectat a intrat in coliziune cu un satelit american pentru telecomunicatii, unul dintre cei 66 detinuti si operati de compania de telefonie prin satelit Iridium. Shershnev nu se lasa insa convins de aceasta versiune. El crede ca satelitul american a fost unul dintre cei doi folositi in experimentul Orbital Express din 2007, proiectul unui parteneriat dintre NASA si Pentagon. Acest program a fost oficial intrerupt cu aproximativ doi ani in urma, dar generalul rus suspecteaza ca el ar putea fi inca functional.

Leonid Shershnev crede ca Orbital Express si-a atins obiectivul de dezvoltare a tehnologiei capabile sa permita monitorizarea si inspectarea aparatelor orbitale prin sateliti automati si echipati cu dispozitive robotice. Mai mult, crede rusul, “SUA ar putea fi acum in posesia posibilitatii de a manipula alti sateliti, considerati ostili, comandandu-le chiar si distrugerea, cu ajutorul unei singure comenzi de la centrul de control terestru.”

Sursa: FoxNews
 

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase