Home » D:News » Se cauta super-eroi ai stiintei

Se cauta super-eroi ai stiintei

Se cauta super-eroi ai stiintei
Publicat: 11.03.2009
Guvernul britanic a facut apel la lumea afacerilor pentru a gasi mii de “eroi ai stiintei” care sa sprijine predarea disciplinelor stiintifice in scoli

La ora actuala, cca. 19.000 de profesionisti – de la proiectanti de echipament sportiv pana la web designeri  – lucreaza ca “ambasadori ai stiintei” in scoli, iar ministrul britanic al educatiei spera ca numarul lor sa ajunga la 27.000 in 2011. Masura a fost intreprinsa ca urmare a deficitului de personal calificat in domenii cheie ca stiintele, tehnologia, ingineria, matematica, intr-o perioada in care Marea Britanie, ca si alte tari ale Europei, se confrunta cu concurenta reprezentata de economiile emergente ale unor tari ca India si China.

Ambasadorii stiintei viziteaza scolile, ajutandu-i pe elevi la realizarea unor proiecte, ofera sfaturi legate de alegerea unei cariere stiintifice si organizand vizite ale elevilor in ateliere si laboratoare. Rolul lor e acela de a stimula interesul scolarilor pentru stiinta si tehnologie si de a actiona ca modele pentru acestia.

Sursa: BBC News

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase