Home » D:News » Pestele “Dracula” isi arata coltii

Pestele “Dracula” isi arata coltii

Publicat: 17.03.2009
Cercetatorii Muzeului de Istorie Naturala din Londra au descoperit in luna aprilie a anului 2007, in apele din nordul Birmaniei, o specie surprinzatoare de peste, avand dinti ascutiti, asemanatori celor de vampir.

Denumita “pestele Dracula”sau Danionella Dracula, creatura de numai 17 milimetri lungime nu a fost considerata o specie noua pana astazi, deoarece oamenii de stiinta au integrat-o in familia ciprinidelor, din care fac parte crapul, carasul sau platica. Doctorul Ralf Britz, zoolog al muzeului londonez, a descris pestele transparent drept “extraordinar”. “Acest peste reprezinta una dintre cele mai remarcabile vertebrate descoperite in ultimele decade”, a adaugat cercetatorul.

Dintii pe care ii are in dotare Danionella Dracula sunt surprinzatori, deoarece niciuna dintre celelalte 3.700 de specii ale grupului ciprinidelor nu are falci prevazute cu dinti. De fapt, se crede ca aceasta familie si-ar fi pierdut dintii cu 50 milioane de ani in urma, in era Eocena tarzie. Cu toate acestea, “pestele Dracula” si-a dezvoltat propriile structuri dentare, nu ca pe o dentitie conventionala, ci ca pe o excrescenta a oaselor maxilare.

Desi are dimensiuni mici, oficialii Muzeului de Istorie Naturala din Londra sustina ca Danionella Dracula nu este cel mai mic peste din lume, detinator al acestei pozitii fiind un alt membru al grupului ciprinidelor, Paedocypris progenetica, cu o lungime de numai sapte milimetri.

Sursa:Daily Mail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase