Home » D:News » Bizantul de dupa Bizant

Bizantul de dupa Bizant

Bizantul de dupa Bizant
Publicat: 31.03.2009
Institutul Cultural Roman si Fundatia Calea Victoriei va invita luni, 13 aprilie 2009, incepand cu ora 18, la dezbaterea cu titlul « Bizantul de dupa Bizant».

Ce sens are incercarea elitelor locale de a sustine supravietuirea unui centru spiritual extern si distrus prin cucerirea otomana (Constantinopolul)? De ce nu a fost adoptata mai degraba strategia inlocuirii vechiului centru cu unul nou, aflat pe teritoriul controlat de respectivele elite locale ?

Dezbaterea – desfasurata in cadrul programului « Pro si contra la ICR » – va avea loc la sediul ICR din Aleea Alexandru nr. 38, la care sunt invitati Andrei Pippidi, Ovidiu Olar, Anca Manolescu si Petre Guran, va fi moderata de stefan Vianu.

« Pro si contra la ICR »  este un program de dezbateri organizat de Institutul Cultural Roman, care are ca valori centrale onestitatea interogativa si curajul dezacordului cordial, si care isi propune sa promoveze eleganta intelectuala ca instrument de cunoastere intr-un mediu public devenit tot mai strain de aceste optiuni.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase