Home » D:News » Apa in locul bauturilor indulcite – “tratament” pentru copiii obezi

Apa in locul bauturilor indulcite – “tratament” pentru copiii obezi

Apa in locul bauturilor indulcite – “tratament” pentru copiii obezi
Publicat: 07.04.2009
Daca adolescentii si copiii ar bea mai putine bauturi dulci, obezitatea in randul acestor categorii de varsta ar putea fi redusa, afirma cercetatorii americani.

Analizand dieta a 3098 de copii cu varste cuprinse intre 2 si 19 ani, cercetatorii nutritionisti de la Universitatea Columbia din New York, SUA, au constatat ca acestia consumau, in medie, 235 de calorii provenite din bauturi indulcite, de tipul bauturilor racoritoare cu adaos de zahar. Interesant a fost faptul ca, atunci cand din dieta au fost eliminate aceste bauturi, participantii nu au simtit nevoia de a compensa “pierderea” lor cu  un numar echivalent de calorii din alimente; cu alte cuvinte, nu au mancat mai mult. Astfel, reducerea caloriilor inutile provenite din bauturile dulci ar putea fi o metoda eficienta de prevenire a obezitatii in randul copiilor.
 
Un alt studiu recent a aratat, de altfel, ca acele calorii “lichide” provenite din bauturile dulci contribuie in mai mare masura la aparitia obezitatii decat caloriile provenite din alimente solide; altfel spus, ceea ce bem ne ingrasa mai mult decat ceea ce mancam. Alte cercetari, efectuate in Europa, au demonstrat ca educatia in vederea alimentatiei corecte, realizata la scoala, are un mare impact asupra obiceiurilor alimentare ale copiilor, toate aceste descoperiri putand sta la baza elaborarii unei strategii eficace pentru solutionarea “epidemiei de obezitate” care afecteaza copiii si adolescentii in societatea occidentala.
 
Sursa: CBC News

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase