Home » D:News » Urme de explozibil descoperite in ruinele World Trade Center

Urme de explozibil descoperite in ruinele World Trade Center

Urme de explozibil descoperite in ruinele World Trade Center
Publicat: 09.04.2009
O echipa de specialisti a publicat recent in Open Chemical Physics Journal rezultatele unui studiu asupra ruinelor de la World Trade Center. Steven E. Jones si Niels Harrit, doi dintre cercetatorii care au efectuat analiza chimica a resturilor rezultate in urma atacului terorist de la 11 septembrie, au anuntat ca printre uriasele gramezi de moloz au fost identificate urme ale unui explozibil extrem de puternic, urme ce sustin teoria unei detonari din interior a celor doua turnuri gemene.

„Am identificat mai multe particule distincte de culoare rosie intre ruinele WTC. In urma analizelor amanuntite, care au inclus observatii facute cu ajutorul unui microscop electronic, spectroscopia dispersiva cu raze X (XEDS) si analiza efectelor termice asupra materialelor, rezulta ca in timpul atacurilor structura turnurilor a fost supusa unei temperaturi extreme care nu poate fi atinsa decat in cazul folosirii unui exploziv ultra modern, asa numitul super-termit nanostructurat”, afirma unul dintre cei doi oameni de stiinta.

„Costurile producerii unui asemenea material sunt enorme, de aceea el este folosit foarte rar in demolarile controlate. De aceea putem concluziona ca a fost nevoie de un efort financiar destul de mare pentru a duce la prabusire turnurilor gemene”, concluzioneaza Niels Harrit.

Sursa:Rawstory

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase