Home » D:News » Medicament miracol pentru vindecarea cicatricelor

Medicament miracol pentru vindecarea cicatricelor

Medicament miracol pentru vindecarea cicatricelor
Publicat: 13.04.2009
Un nou medicament, numit Avotermin, a fost fabricat printr-un procedeu revolutionar, descris de oamenii de stiinta drept “Sfantul Graal al cercetarii stiintifice”.

Injectat in piele, medicamentul stimuleaza refacerea mai rapida a tesuturilor, micsorand pericolul desfigurarii permanente sau al unor complicatii determinate de cicatrizarea defectuoasa. Avotermin poate fi folosit si de chirurgi inaintea efectuarii unei operatii, dar si in cazul unor raniri grave.

Medicamentul a fost creat pornind de la o substanta naturala, indelung studiata de oamenii de stiinta, numita factor de crestere-transformare β3 (TGFβ3), substanta gratie careia copiii sunt feriti de aparitia cicatricelor in timpul vietii intrauterine. Multa vreme, cercetatorii au incercat sa utilizeze in sinteza medicamentelor proprietatile remarcabile ale acestui compus, de unde si referirea la aceste studii ca la “Sfantul Graal” al  cercetarii.

Cicatricele, in general, sunt dificil de tratat, din cauza proceselor complexe utilizate de organism pentru refacerea tesuturilor. Cicatricele se datoreaza raspunsului imun al organismului, care poate reactiona exagerat in cazul unor raniri si produce o cantitate prea mare de tesut pentru a inchide plaga. Cercetatorii firmei Renovo, care au realizat Avotermin si au testat actiunea sa pe 300 de pacienti operati, au afirmat ca medicamentul accelereaza vindecarea plagilor, imbunatatind atat structura pielii, cat si aspectul cicatricelor dupa un an de la vindecare. Rezultatele sunt promitatoare si ofera o speranta celor care au suferit raniri grave si au ramas cu cicatrice desfigurante, care le afecteaza increderea in sine si viata sociala.

Sursa: Telegraph Science

CITESTE SI:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase