Home » D:News » Nvidia Tesla accelereaza cercetarile in domeniul circuitelor neuronale artificiale

Nvidia Tesla accelereaza cercetarile in domeniul circuitelor neuronale artificiale

Publicat: 14.04.2009
Nvidia Tesla accelereaza cercetarile in domeniul circuitelor neuronale artificiale
Compania Evolved Machines, Inc. a activat o platforma de procesare paralela cu 10.136 de nuclee pentru dezvoltarea circuitelor neuronale artificiale. Intregul sistem incorporeaza 42 de unitati de procesare vizuala NVIDIA® Tesla™ , controlate de 14 procesoare conventionale AMD Phenom® quad core, dezvoltand o putere nominala de procesare de 40 teraflopi.

“Mecanismele complexe ale circuitelor neuronale biologice stau la baza capacitatilor extraordinare ale creierului,” a declarat Paul A. Rhodes, Ph.D., CEO al Evolved Machines. “Simularea acestor mecanisme necesita o putere de procesare paralela impresionanta de care putem beneficia cu ajutorul tehnologiei NVIDIA de procesare pe GPU. Datorita procesarii pe unitatea de procesare vizuala (GPU), vom putea conduce cercetarile din domeniul circuitelor neuronale artificiale astfel incat sa putem dezvolta urmatoarea generatie de dispozitive olfactive şi de vedere artificiale.”

"Evolved Machines s-a numarat printre primele companii care au recunoscut potentialul enorm al unitatilor de procesare vizuala In rezolvarea problemelor complexe," a declarat Andy Keane, general manager, Tesla business din cadrul NVIDIA. "Probabil nu exista o provocare mai mare decat conceperea unei maşini care se comporta asemanator creierului uman şi, de aceea, suntem nerabdatori sa vedem ce descoperiri vor face Evolved Machines In ştiintele neuronale cu noua lor platforma."

Sursa: NVIDIA

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase