Home » D:News » Raul Irk din Marea Britanie s-a transformat intr-o baie de spuma

Raul Irk din Marea Britanie s-a transformat intr-o baie de spuma

Publicat: 16.04.2009
Munti de spuma plutesc in avalul raului Irk, din Middleton, Marea Britanie, dupa ce fabrica producatoare de detergenti Robert McBride a avut o scurgere de substante chimice in apele raului de langa Manchester.

O “plapuma” albicioasa si consistenta de soda, lunga de 45 metri si groasa de trei metri, a acoperit o portiune stramta de albie a raului Irk, in urma unor posibile deversari accidentale ale fabricii de sapun.

Efectele substantelor chimice asupra apei raului britanic Irk

In ciuda aspectului pufos, masa de spuma se dovedeste extrem de nociva pentru rezervatia naturala in vecinatatea careia se deplaseaza. Inspectorii Agentiei Britanice de Mediu au identificat deja pesti si rate decedate in urma traseului spumei, lung de cativa de kilometri.

Rate aflate in primejdie din cauza deversarii accidentale

Aceiasi oficiali au declarat ca nu vor putea preciza cu exactitate nivelul pagubelor, pana cand spuma nu dispare, ceea ce – spera ei –, se va intampla prin curgerea naturala a apei. Un reprezentant al firmei Robert McBride, care manufactureaza detergenti intr-o fabrica aflata in amontele raului “inspumat”, sustine ca substanta ar putea fi inalbitor sau lichid pentru spalat, dar nu isi explica felul in care a sfarsit in rau.

 

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase