Home » D:News » Au oamenii frumosi mai mult succes in viata?

Au oamenii frumosi mai mult succes in viata?

Au oamenii frumosi mai mult succes in viata?
Publicat: 23.04.2009
“In ce masura influenteaza frumusetea fizica obtinerea unor rezultate scolare bune?”, s-au intrebat cercetatorii de la Universitatea Miami Health Economics Research Group. Rezultatele studiului lor au demonstrat pentru prima data rolul jucat de trasaturile non-cognitive in obtinerea calificativelor scolare bune.

Economistiii au examinat cu atentie rolul pe care frumusetea fizica il joaca atat in timpul anilor de scoala, cat si in obtinerea unui loc de munca sau in inteimeierea unei familii. Cercetari anterioare au mai fost efectuate, insa au vizat in exclusivitate lumea adultilor. In realitate, succesul adus de un aspect fizic placut, porneste inca din copilarie si influenteaza viata viitorului adult. In timpul liceului, adolescentii cu trasaturi placute, obtin mai usor rezultate bune, iar calificativele influenteaza si faciliteaza obtinerea unui loc la facultate. Mai departe, angajatorii se arata mai sensibili fata de acestia, desigur, motivati si de rezultatele scolare sau de cursurile urmate.

“Multiple studii au aratat ca atractia fizica influenteaza sansele obtinerii unui loc de munca, atat pentru femei, cat si pentru barbati”, declara Michael T. French, profesor de economie in cadrul College of Arts and Sciences. In concluzie, studiul arata ca elevii pot “manipula” in favoarea lor trasaturile fizice cu care au fost inzestrati pentru a-si imbunatati rezultatele scolare, iar acest lucru le va influenta viitorul in facultate, la locul de munca, dar si in formarea unei familii.

Sursa: Science Daily

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase