Home » D:News » Tehnologia NVIDIA PhysX revolutioneaza jocurile video din 2009

Tehnologia NVIDIA PhysX revolutioneaza jocurile video din 2009

Publicat: 11.05.2009
SEGA implementeaza PhysX in toate studiourile sale. Alte mari titluri care se vor lansa in decursul acestui an, anunta adoptarea tehnologiei PhysX.

La sfarsitul saptamanii trecute, NVIDIA a anuntat acordarea de licente pentru tehnologiile NVIDIA® PhysX® si APEX corporatiei Sega, cu scopul de a fi utilizate ca platforme de dezvoltare in toate studiourile companiei. Tehnologiile NVIDIA PhysX si APEX reprezinta cea mai raspandita platforma de dezvoltare pentru accelerarea fizicii si, in plus, transforma procesul de creare a efectelor de fizica scalabile, de inalta definitie, intr-un act intuitiv si in acelasi timp accesibil designerilor jocurilor.

“Sega foloseste tehnologia PhysX de mai multi ani, dar acest nou acord va permite studiourilor noastre sa beneficieze de un portofoliu complet de motoare de fizica ce ruleaza pe multiple platforme”, a declarat Takashi Shoji, Department Manager, Consumer Software R&D Support Dept., Consumer R&D Division, SEGA Corporation. “Tehnologia APEX a fost factorul determinant in luarea acestei decizii, deoarece ne permite sa cream continut cu fizica accelerata de inalta calitate, intr-un mod mult mai usor si mai productiv.”

De asemenea, mai multi dezvoltatori de jocuri au anuntat noi titluri ce vor folosi PhysX.

Terminator Salvation

GRIN – dezvoltatorul suedez  al jocului Terminator Salvation – a ales tehnologia NVIDIA PhysX pentru a-l ajuta sa creeze un joc captivant, interactiv si plin de actiune, apartinand genului “third-person shooter”. Lansarea jocului video va coincide cu premiera mult asteptatului film cu acelasi nume, pe data de 21 mai 2009.

“Tehnologia NVIDIA PhysX ne permite sa realizam anumite lucruri pe care nu le puteam face inainte,” a spus Bo Andersson, CEO al companiei GRIN. “Colaborand indeaproape cu NVIDIA si echipa PhysX, am fost in masura sa re-cream in mediul de joc din Terminator Salvation elemente ce arata si se comporta similar cu cele din film.”

Pentru mai multe informatii despre Terminator Salvation, vizitati terminatorsalvationthegame.com.

Dark Void™

Capcom Entertainment, Inc. si Airtight Games, dezvoltatorii jocului SF de tip “action adventure” Dark Void™, folosesc tehnologiile NVIDIA PhysX si APEX pentru a oferi efecte uimitoare de fizica. Dark Void va utiliza ambele tehnologii – NVIDIA PhysX si APEX, pentru a crea arme unice si efecte realiste de distrugere a obiectelor – toate particulele accelerate pe GPU.

Dark Void se va lansa in aceasta toamna, atat pentru Xbox 360 si PlayStation 3, cat si pentru PC. “Capacitatile tehnologiilor NVIDIA PhysX si APEX ofera dezvoltatorilor lucruri complet noi,” a spus Jim Deal, Presedinte al Airtight Games. “De exemplu, noul modul APEX cu ajutorul caruia pot fi create vartejuri – un modul introdus recent de catre NVIDIA –  ne permite sa avem o libertate artistica practic fara limite.”

Pentru mai multe informatii despre Dark Void, vizitati: darkvoidgame.com.

Darkest of Days

Dezvoltatorii 8monkey Labs au ales tehnologia NVIDIA PhysX pentru a putea crea o ambianta interactiva, expresiva si cat se poate de naturala, in “first-person shooter”-ul Darkest of Days. Acest joc va fi lansat in toamna acestui an, pentru Xbox360 si PC si va pune la dispozitia jucatorilor numeroase efecte de fizica accelerate pe unitatea de procesare vizuala (GPU). 

“Tehnologia NVIDIA PhysX ne-a ajutat sa obtinem rezultate mult mai precise,” a spus Mark Doeden, Art Director la 8monkey Labs. “Gratie motorului nostru Marmoset luptele prind viata intr-o atmosfera cu totul unica, iar tehnologia PhysX a fost instrumentul care a transformat jocul in ceva aproape real.”

Pentru mai multe informatii, despre Darkest of Days, vizitati darkestofdays.com.

U-Wars

Compania ruseasca Biart Studio a adoptat tehnologia NVIDIA PhysX in “tactical shooter”-ul SF U-Wars. Pe PC, efectele de fizica din U-Wars sunt accelerate de catre orice unitate de procesare paralela bazata pe arhitectura CUDA, incluzand unitatile de procesare vizuala NVIDIA GeForce 8800 GTX sau modele mai rapide.

Pentru mai multe informatii despre U-Wars, vizitati uwar-game.com

Despre NVIDIA PhysX
Platforma de dezvoltare a programelor NVIDIA PhysX se compune dintr-un motor puternic de fizica API si o platforma intermediara ce permite dezvoltatorilor, designerilor si artistilor grafici sa adauge un nivel ridicat de realism in jocurile lor, indiferent de platforma de gaming. Tehnologia imbunatateste controlul asupra personajelor si interactiunii dintre obiecte, permitand scalarea efectelor de fizica in timp real.

Tehnologia NVIDIA PhysX functioneaza pe toate platformele de gaming importante, de la PC, Xbox360™, PLAYSTATION®3 si Nintendo Wii™ pana la iPhone, accelerarea grafica realizandu-se atat pe procesor, cat si pe unitatile de procesare vizuala (GPU) NVIDIA bazate pe arhitectura CUDA.

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase