Home » D:News » Cu covorul zburator prin spatiu

Cu covorul zburator prin spatiu

Cu covorul zburator prin spatiu
Publicat: 20.05.2009
Nu, nu este o gluma si nici vreo poveste science-fiction. Un astronut japonez a demonstrat intregii lumi ca povestea covorului zburator poate deveni realitate in conditiile unei lipse totale de gravitatie, anunta The Telegraph.

Koichi Wakata a incercat sa sublinieze cat de grele pot fi si cele mai simple activitati, asa cum ar fi impaturitul lenjeriei sau administrarea unor banale picaturi pentru ochi, in cazul cosmonautilor aflati in stare de imponderabilitate. Japonezul chiar a facut „surf” pe un cearceaf alb, deplansandu-se incet prin Statia Spatiala asemenea personajelor din 1001 de nopti care calatoreau cu ajutorul unui covor fermecat.

„Am zburat pe covorul magic folosind un mic truc. Mi-am lipit picioarele de acesta cu banda adeziva, astfel incat sa raman atasat de el”, a declarat zambind astronautul de 45 de ani.

Experimentul a venit in urma unui concurs in care mii de japonezi, de la copii la batrani, au propus cele mai traznite activitati pe care le poti face in spatiu. La final, 16 idei au fost alese castigatoare, printre acestea numarandu-se zborul cu covorul magic, impachetarea lenjeriei sau exercitiile de fitness.

 

 

Sursa:The Telegraph

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase