Home » D:News » Oasele a trei amerindieni preistorici, descoperite intr-un beci newyorkez

Oasele a trei amerindieni preistorici, descoperite intr-un beci newyorkez

Oasele a trei amerindieni preistorici, descoperite intr-un beci newyorkez
Publicat: 22.05.2009
Osemintele descoperite recent in subsolul unei frizerii din Albany, New York s-au dovedit a fi ramasitele pamantesti lasate in urma de trei amerindieni, sustine Jim Clevenger, coordonator al Centrului Arheologic Delaware County.

In timp ce oficialii au identificat cui ii aparin oasele, felul in care acestea au ajuns in beciul unei cladiri din Albany, acolo unde Gary Engelbrecht conduce o frizerie, ramane un adanc mister.

Cladirea a gazduit o banca pana in anul 1965 si a mai fost apoi, in anii recenti, birou de asigurari, consignatie si bloc. Engelbrecht a descoperit un os intr-o incapere a beciului la scurt timp dupa ce s-a mutat aici, cu aproximativ un an in urma. Si-a amintit despre descoperirea sa atunci cand l-a avut client pe Clevenger, care, informat, a demarat o investigatie ce a implicat politia locala si a dus la dezgroparea a peste 125 de fragmente osoase in interioul si in peretii beciului.

Oasele colectate de la fata locului au fost supuse unor teste de datare, vechimea lor fiind momentan estimata in limitele unui interval destul de imprecis, cuprins intre acum 11.000 de ani si acum 500 de ani. Grupul de trei schelete cuprinde cel putin un barbat si o femeie, conform lui Clevenger, cei trei amerindieni ar fi murit in jurul varstei de 45 de ani, iar oasele lor nu prezinta semne de rani sau traume cauzatoare de moarte.

Pana cand anchetatorii vor ajunge la o concluzie satisfacatoare privind povestea celor trei personaje si a oaselor lor, fosilele vor fi pastrate in cadrul Universitatii din Indianapolis.

 

Sursa: Discoveryon

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase