Home » D:News » NVIDIA ION revolutioneaza industria de netbook-uri

NVIDIA ION revolutioneaza industria de netbook-uri

Publicat: 27.05.2009
Primul netbook cu NVIDIA ION schimba definitiv piata PC-urilor de mici dimensiuni. Grafica NVIDIA ION ofera capacitati avansate, acum si sub forma unui netbook minuscul, de la Lenovo.

Corporatiile NVIDIA si Lenovo au dus astazi procesarea mobila la un nou nivel, prin introducerea unui netbook foarte ieftin ce ofera performante grafice de pana la 10 ori mai mari decat cele oferite de alte netbook-uri existente pe piata. Lenovo IdeaPad S12 este motorizat de procesorul grafic NVIDIA ION, imbunatatindu-se astfel compatibilitatea cu diverse aplicatii, dar, in acelasi timp, urmarindu-se si pastrarea unei autonomii foarte bune, gratie design-ului eficient din punct de vedere al consumului.

Lenovo a folosit platforma revolutionara NVIDIA ION pentru a ridica gradul de compatibilitate cu aplicatiile, chiar daca vorbim de un laptop cu un ecran de 12 inci, foarte subtire, usor si, nu in ultimul rand, cu un consum redus de curent. Lenovo IdeaPad S12 are puterea de procesare necesara pentru a putea reda materiale multimedia de inalta definitie si pentru a rula foarte multe jocuri incompatibile cu PC-uri ieftine si de mici dimensiuni. NVIDIA ION ofera aceste capacitati, fiind, de asemenea, cea mai buna solutie de grafica din industrie pentru procesoarele cu un consum de curent foarte mic.

“NVIDIA ION este una dintre cele mai noi tehnologii disponibile pentru industria PC-urilor de mici dimensiuni si cu preturi foarte avantajoase si suntem extrem de multumiti ca suntem printre primii care o folosim,” a declarat Stephen DiFranco, vicepresedinte si general manager Consumer and Commercial Channels, Americas Group, Lenovo. “Datorita  ecranului sau de 12 inci, tastaturii de dimensiuni normale pentru un laptop (full-size keyboard) si optiunilor bogate de multimedia oferite de ION, IdeaPad S12 restabileste echilibrul intre experienta de utilizare si criterii precum dimensiuni si preturi accesibile, extrem de importante in zilele noastre pentru multi consumatori.” 

“Lenovo IdeaPad S12 – motorizat de grafica NVIDIA ION – este elementul care va schimba industria,” a declarat Jeff Fisher, senior vice president GPU business unit, NVIDIA. “Este cea mai buna dovada a ceea ce poate face un PC micut daca este optimizat cu ION. Noul S12, subtire si accesibil prin pret, face orice v-ati astepta de la un PC, incluzand vizionarea de filme de inalta definitie, rularea de jocuri, editarea pozelor de vacanta si a materialelor video.” 

Grafica NVIDIA ION ofera suport pentru :

  • Windows XP, Vista si Windows 7
  • Vizionarea filmelor HD, incluzandu-le pe cele 1080p si filmele Blu-ray
  • Calitate uimitoare HD a materialelor video prin conectarea la un monitor extern, gratie conectorului HDMI
  • Jocuri binecunoscute, precum Spore sau Battlefield Heroes
  • Grafica DirectX 10 si conexiune digitala
  • Accelerarea si recodarea fisierelor video folosind tehnologia NVIDIA CUDA

Netbook-ul Lenovo IdeaPad S12, motorizat cu procesorul graphic NVIDIA ION, va fi lansat pe piata in aceasta vara.

Sursa: nVIDIA

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase