Home » D:News » Dispar padurile Africii

Dispar padurile Africii

Publicat: 27.05.2009
Dispar padurile Africii
Spre ghinionul tuturor locuitorilor planetei, padurile de pe Continentul Negru sunt doborate intr-un ritm ametitor, specialistii declarand ca rata defrisarilor din Africa este mult mai mare decat in orice alta parte a lumii. Vina o poarta saracia generalizata si lipsa proprietarilor de terenuri si paduri care ar putea stavili acest fenomen profund distructiv.

Doar 2 % din padurile Africii se afla sub control. Comparativ, circa o treime din padurile Americii Centrale si Asiei se afla sub controlul comunitatilor locale. Aceasta in timp ce rata defrisarilor din Africa este de patru ori mai mare decat media pe Terra. Rezultatele studiilor au fost prezentate in capitala Camerunului, Yaounde, in cadrul unei reuniuni a reprezentantilor comunitatilor locale din Africa , America Latina si Asia. Autorii au comparat distributia padurilor detinute de localnicii din 39 de tari, care detin insumat circa 96 % din padurile tropicale ale lumii. Au descoperit astfel ca cetatenii africani au un control redus al padurilor in care locuiesc, comparativ cu oamenii din alte regiuni tropicale de pe glob.

Cauzele dezastrului padurilor africane sunt reprezentate in primul rand de defrisarea in scopul gasirii de noi terenuri agricole, furtul de lemn, lipsa unui cadru legislativ care sa controleze corporatiile internationale care prelucreaza lemnul si efectele negative ale industriilor extractive din zona.

Sursa : BBCNews
 

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase