Home » D:News » Un nou virus periculos a fost descoperit in Africa

Un nou virus periculos a fost descoperit in Africa

Un nou virus periculos a fost descoperit in Africa
Publicat: 29.05.2009
Noua specie apartine unei familii de virusuri intalnite la rozatoare si este foarte agresiv, producand hemoragii asemanatoare celor produse de virusul Ebola.

Primul caz de imbolnavie s-a produs in septembrie anul trecut, cand o femeie care lucra ca agent de turism si locuia la periferia orasului Lusaka, in Zambia, s-a imbolnavit. Starea ei s-a agravat rapid si femeia a fost transportata cu avionul la Johannesburg (Africa de Sud), unde a murit la spital.  A doua victima a fost un paramedic din Zambia, care o ingrijise pe femeie, iar cateva zile mai tarziu, s-au imbolnavit trei membri ai personalului medical de la spitalul din Johannesburg.

Initial s-a crezut ca e vorba despre o infectie cu virusul Ebola, deoarece pacientii prezentau hemoragii la nivelul gingiilor si in locurile unde le fusesera facute injectiile, precum si alte simptome ca febra, soc, coma si insuficienta unor organe – semne asemanatoare cu cele intalnite in febra hemoragica Ebola.

Dar analizele efectuate in doua laboratoare din SUA, prin tehnica secventierii genomului, au aratat, in numai cateva zile, ca e vorba despre un nou virus, din familia arenavirusurilor inrudit de departe cu virusl care produce febra Lassa, o alta boala grava intalnita in Africa. Virusul nou-descoperit a fost numit Lujo (denumirea provine de la primele slabe ale cuvintelor Lusaka si Johannesburg).

Cea de-a cincea persoana bolnava, o asistenta medicala din Johannesburg, a fost tratata cu medicamentul antiviral Ribavirin; ea s-a vindecat, dar medicii nu stiu inca daca acest lucru s-a datorat medicamentului sau faptului ca asistenta ar fi avut o forma mai usoara a bolii.

Sursa: Boston.com

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase