Home » D:News » Pericolul pandeste in spatele unui screensaver

Pericolul pandeste in spatele unui screensaver

Pericolul pandeste in spatele unui screensaver
Publicat: 29.05.2009
Cand e vorba despre siguranta ta si a computerului tau, cele mai periculoase actiuni online sunt cautarea de screensaver-e “cool”, de versuri ale cantecelor si diverse chestii gratis.

Raportul intocmit de compania McAfee Inc, specializata in securitate internet, arata ca anumiti hackeri stiu ce cauta cel mai mult utilizatorii si folosesc programe de cautare sofisticate, cu ajutorul carora pot detecta un numar mare de potentiale victime – utilizatori carora le  pot fura identitatea si banii sau le pot infecta computerele cu virusi.

Acesti hackeri profita de “aglomerarea” utilizatorilor in jurul unor anumite categorii de informatii, de pilda textele unor cantece la moda, screensaver-e sau tot felul de lucruri ce ce pot fi descarcate gratis.

Daca nivelul mediu de risc in cazul unei cautari pe net este de 1,7% (adica la 100 de pagini web afisate, ca rezultat al cautarii, sansele de a “pica” pe o pagina “dubioasa” sunt de numai 1,7%) in schimb, in cazul unei cautari dupa cuvantul screensaver riscul este de 34%; versurile cantecelor prezinta un factor de risc de 26%, iar cautarile care includ cuvantul free (gratis) – de 21%.

Sursa: CBC News

CITESTE SI:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase