Home » D:News » Ocolul lumii in… octave

Ocolul lumii in… octave

Ocolul lumii in… octave
Publicat: 22.06.2009
In ziua de 2 iulie, artistele Eleni si Souzana Vougioukli vor interpreta la Bucuresti compozitii muzicale din diverse parti ale lumii.

Concertul este organizat de Fundatia Culturala Greaca din Bucuresti in cadrul evenimentelor paralele desfasurate cu prilejul expozitiei de fotografie „Lumina si umbre in Balcani” de la Libraria Carturesti. Cu fermecatoarele si tinerele lor voci, surorile Vougioukli vor initia publicul in misterul polifoniei balcanice si vor dezvalui elemente comune, care dainuiesc in spatiu si in timp, din muzica diverselor popoare.

Tinerele interprete, cunoscute publicului din Grecia in ultimii doi ani prin aparitiile lor in „Trenul din Rouf” (Atena), au inceput de foarte timpuriu sa exploreze muzica lumii si sa experimenteze posibilitatile vocii umane ca organ muzical innascut. Punand un accent deosebit pe limba originala si respectand pronuntia si expresia ei, ele canta in mai mult de douazeci de limbi si dialecte, atat a cappella, cat si acompaniindu-se de pian, chitara si instrumente de percutie.

Repertoriul lor cuprinde rebetika si cantece traditionale grecesti – in toate dialectele, inclusiv in graiurile din Sudul Italiei –, cantece din Balcani, fado, cantece napolitane, hispanice, frantuzesti, irlandeze, turcesti, arabe, tiganesti, blues si jazz american, cantece armenesti, sefarde, precum si compozitii proprii. Prima lor inregistrare discografica, pusa in circulatie de casa de discuri Legend, poarta titlul Eleni & Souzana Vougioukli.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase