Prima pagină D:News

Si-au donat parul pentru a repara drumul catre templu

Redactia Descopera.ro | 06.23.2009 | ● Vizualizări: 77
Si-au donat parul pentru a repara drumul catre templu     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Cu banii obtinuti din vanzarea parului credinciosilor budisti din Myanmar, se va repara o sectiune de 15 km din drumul spre templul Naga si se vor construi 15 poduri in regiune, declara agentiilor de presa internationale Shin Wayama Nanda, abatele templului din orasul Mandalay.

Mii de credinciosi budisti din Myanmar au donat o cantitate impresionanta de 800 kilograme de par uman intr-o campanie de strangere de fonduri necesare pentru repararea caii de acces pentru templul Naga din Mandalay, un lacas sacru, venerat si in zilele noastre.
“Un numar de peste 30.000 de femei si 100 de barbati cu parul lung si-au retezat parul pentru a fi oferit spre vanzare. Unele din pletele vandute masurau circa 120 de centimetri lungime”, afirma Shin Wayama Nanda.

La initiativa calugarilor budisti din cadrul templului frate Alaungdaw Kathpada, veniturile rezultate din vinderea uriasei cantitati de par vor fi folosite la asfaltarea portiunilor de drum care duc la renumitul loc de pelerinaj care contine ramasite ale unui discipol credincios al lui Buddha. Parul vandut va fi folosit la mese sau papusi sau va fi comercializat in forma bruta in China.

Sursa : LiveNews