Home » D:News » Cui nu-i place sa stea la coada?

Cui nu-i place sa stea la coada?

Cui nu-i place sa stea la coada?
Publicat: 09.07.2009
Oamenii par sa aiba o aversiune innascuta pentru cozi. Paradoxal insa, cercetatorii sustin ca statul la coada se afla in genele noastre.

Formarea unei cozi pentru a obtine ceva nu este numai o dovada de educatie, ci si o consecinta a evolutiei, la baza acesteia aflandu-se un instinct primar. Profesorul psiholog Andrew Colman din cadrul Universitatii Leicester este de parere ca oamenii nu sunt singurele creaturi care isi asteapta randul, de vreme ce natura este plina de exemple de animale care procedeaza la fel, in ciuda faptului ca nu se pot lauda cu o civilizatie. In vreme ce oamenii se folosesc de conversatie si educatie pentru a negocia si planifica, alte animale par, pur si simplu, programate sa fie asa. Unul dintre exemple este cel al pinguinilor, care clocesc pe rand oul, intre cei doi parinti existand un soi de intelegere neverbalizata.

Profesorul Colman crede ca aceasta este o dovada ca multe animale si-au dezvoltat instinctul si ca acesta se afla deja intiparit in comportament. Oamenii sunt susceptibili de acelasi comportament, care poate merge chiar si pana la formarea cozilor, pe care noi le punem, in mod normal, pe seama civilizatiei.  “In cazul oamenilor, lucrurile sunt mai complicate, deoarece instinctele noastre sunt modificate de reflectie si comunicare. Dar asta nu inseamna ca nu avem aceste instincte, ci doar ca se discern mai greu”, sustine profesorul Colman.

Sursa: The Daily Mail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase