Home » D:News » Cum sa devii milionar vanzand terenuri pe Luna

Cum sa devii milionar vanzand terenuri pe Luna

Cum sa devii milionar vanzand terenuri pe Luna
Publicat: 22.07.2009
Americanul Dennis Hope a devenit cel mai mare proprietar de terenuri din sistemul nostru solar dupa ce s-a autoimproprietarit cu suprafete imense de pe Venus, Marte, Luna si satelitul planetei Jupiter, Io. Mai mult, americanul a devenit multimilionar dupa ce a inceput sa vanda parcele intregi celor care spera ca in viitor sa poata beneficia de avantajele unui teren extraterestru.

In prezent, oricine poate deveni proprietar pe una dintre planetele sau satelitii de mai sus, atata vreme cat preturile sunt accesibile oricui. Un acru de teren extraterestru (circa 4.046 de metri patrati) costa 145 de dolari pe Luna, 135 pe Marte, 112 pe Venus si, datorita distantei, numai 80 de dolari pe satelitul Io. Un adevarat chilipir.

Atunci cand americanul a studiat Tratatul Spatial International, semnat de 222 de tari, in 1967, a observat ca nu exista absolut nicio referire la impropietarirea persoanelor private. Studiind si legile din circa 122 de tari, el a profitat de faptul ca acestea permit preluarea suprafetelor fara proprietar de catre orice persoana privata. Astfel se face ca, inca din 1980, Dennis Hope si-a inaintat declaratia de improprietarire cu terenurile mentionate mai sus. Americanul a declarat jurnalistilor ca scrisoarea sa, intitulata „Declaratia de Proprietate” a fost trimisa reprezentantilor Organizatiilor Unite dar ca raspunsul acestora nu a venit de mai bine de 25 de ani. In concluzie, atata vreme cat nu exista un refuz oficial, el poate beneficia de pe urma vanzarii terenurilor pe care le-a solicitat si, considera el, le-a primit.

Rezolvand problemele legale, Hope a inceput sa vanda terenuri extraterestre iar afacerea se pare ca ii merge de minute. Dupa prima saptamana, castigurile se ridicau la 6000 de dolari. In prezent, americanul a vandut terenuri la 3.470.072 de persoane, printre care se numara mai multi presedinti americani, 6 membri ai unor familii regale si 453 de celebritati, daca este sa dam crezare spuselor sale.

Dennis Hope este convins ca terenurile pe Luna sunt cele mai profitabile, intrucat fiecare proprietar isi poate vedea lotul de pamant printr-o simpla folosire a unui telescop. Mai mult, acesta isi poate arata proprietatea oricarui cunoscut, de aceea, americanul vinde parcele numai pe suprafata vizibila a satelitului nostru natural.

Sursa: Pravda

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase