Home » D:News » Vladimir Putin va salva ursii polari

Vladimir Putin va salva ursii polari

Vladimir Putin va salva ursii polari
Publicat: 23.07.2009
Igor Chestin, directorul reprezentantei WWF din Rusia a declarat recent ca realizarea de urgenta a Rezervatiei Arctice din Rusia va compensa ravagiile micsorarii populatiei mondiale de ursi polari, provocate de efectele incalzirii globale.

Decretul care imputerniceste crearea celei mai mari rezervatii din lume destinata salvarii speciei ursilor polari a fost semnat de insusi Prim Ministrul Rusiei, Vladimir Putin, care s-a declarat incantat de proiectul depus de WWF, declarand ca: “Zona aleasa este un spatiu unic care beneficiaza de o mare biodiversitate precum si de o bioproductivitate remarcabila”.

Noua rezervatie va acoperi un areal de 8 milioane hectare si va fi situata in arhipelagul Novaia Zemlya din Oceanul Arctic. “Rezervatia este esentiala pentru salvarea ursilor polari deoarece exista din ce in ce mai putina gheata si banchize unde aceste carnivore pot iesi la vanatoare.
Speram astfel ca popualtia de ursi polari va fi salvata”, declara Igor Chestin. Conform U.S. Geological Survey, nu mai putin de doua treimi din populatia mondiala de ursi albi care numara in prezent 25.000 exemplare, ar putea muri pana in anul 2050, deoarece din cauza incalzirii globale, dispar banchizele de gheaza unde ursii isi pandeau focile.

Sursa : RiaNovosti

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase