Home » D:News » Vaccinul contra gripei porcine va fi gata in octombrie

Vaccinul contra gripei porcine va fi gata in octombrie

Vaccinul contra gripei porcine va fi gata in octombrie
Publicat: 29.07.2009
Prima mostra de vaccinuri care vor stopa raspandirea virusului gripei porcine AH1N1 va fi pusa in vanzare in decursul lunii octombrie, anul curent, dupa cum declara Oleg Kiselev, directorul Institutului Bolilor Infectioase din cadrul Academiei Ruse de Stiinte, transmite agentia RiaNovosti.

Oleg Kiselev a declarat, la randul sau, ca vaccinul este creat dupa o procedura stricta si secreta, in concordanta cu directivele Ministerului Sanatatii din Rusia.
“In luna octombrie vom avea prima serie de vaccinari in cadrul grupurilor care prezinta risc maxim la virusul gripei porcine. Nu avem nicio indoiala asupra cresterii ratei de raspandire a virusului si vom lupta contra acestui fenomen in saptamanile ramase. La ora actuala ne aflam in negocieri cu una dintre marile companii farmaceutice din tara. In scurt timp, vom sti cand vom incepe campania de vaccinare. De la data de 20 august 2009, vaccinul va fi administrat unor loturi de voluntari”, a declarat in continuare jurnalistilor rusi, profesorul Kiselev.
Pana pe data de 22 iulie, anul curent, au fost inregistrate in intreaga lume un numar de 143.841 cazuri de infestare cu virusul gripei porcine, dintre care 813 persoane au decedat. Pana in prezent au fost depistate 18 cazuri in Rusia, toate acestea find datorate indivizilor care s-au intors in Federatia Rusa din vacante, imbarcati in avioane la clasa business.

Sursa :RiaNovosti
 

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase