Prima pagină D:News

India investeste sume imense de bani in programe de reimpadurire

Redactia Descopera.ro | 08.03.2009 | ● Vizualizări: 222
India investeste sume imense de bani in programe de reimpadurire     no tags + zoom
Galerie foto (2)

Jaraim Ramesh, ministrul mediului din India a anuntat ca tara sa va cheltui 200 milioane $ in programe de reimpadurire si protejare a fondului forestier existent. In acelasi timp, autoritatile indiene vor face publice cifrele emisiilor de carbon eliminate de noile sale paduri, transmite agentia Reuters.

Ministrul indian a mai adaugat ca banii alocati vor fi cheltuiti in programe de conservare si refacere a padurilor unice din acesta tara, controlul incendiilor de padure si intarirea infrastructurii administrative a fondului forestier national. Padurile absorb o mare parte din dioxidul de carbon cu efect de sera, actionand ca un burete care incetineste procestul distructiv al incalzirii globale.

Jaraim Ramesh a declarat ca pe data de 10 august, a.c., va face publice rezultatele unui studiu referitor la cantitatea de CO2 absorbit de padurile indiene. Rezultatele dau dreptul guvernului indian de a cere Natiounilor Unite alte sume de bani destinate reimpaduririi in scop ecologic.  Padurile Indiei se intind pe o suprafata de aproximativ 65 milioane hectare, sau 20 % din suprafata tarii.Sursa: Reuters

CITESTE SI:

Tag-uri: india | padure | ecologie | defrisari

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI