Home » D:News » A fost descoperita o planta carnivora care prinde sobolani

A fost descoperita o planta carnivora care prinde sobolani

A fost descoperita o planta carnivora care prinde sobolani
Publicat: 12.08.2009
O noua specie de planta carnivora gigantica a fost descoperita de o expeditie mixta germano-britanica, formata din botanisti care au studiat zonele izolate din arhipelagul filipinez. In decursul expeditiei, cercetaorii au dat si peste mai multe specii de ciuperci albastre necunoscute stiintei pana in acest moment.

Planta are o reputatie de-a dreptul infricosatoare dupa ce in anul 2000, doi alpinisti misionari care excaladau Muntele Victoria din Palawan, au povestit ca au dat accidental peste o planta carnivora atat de agresiva incat ataca si ucidea nu doar insecte, ci si sobolani.

Vestile au ajuns la urechile mai multor cercetatori, printre care exploratorul Stewart McPherson si botanistii Alastair Robinson de la Universitatea Cambridge si Andreas Fleischmann din cadrul Universitatii Ludwig-Maximilians din Munchen. Acompaniati de trei ghizi locali, cercetatorii au descoperit planta cu pricina, botezata pe loc “Planta Ulcior“ (Nepenthes philippensis) datorita formei frunzelor sale.

“La o altitudine de peste 1.600 de metri deasupra nivelului marii, am vazut numeroase plante ulcior. Era evident ca descoperisem o planta necunoscuta naturii” declara Stewart McPherson. Plantele ulcior sunt exclusiv carnivore, sunt cele mai mari din intreaga lume si pot manca chiar sobolani, ne asigura cercetatorii. La intoarcerea in Anglia, planta a fost rebotezata, primind numele de (Nepenthes attenboroughii) in onoarea celebrului cercetator, producator de documentare TV si militant pentru salvarea naturii, David Attenborough.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase