Home » D:News » Genele decid de cat somn avem nevoie

Genele decid de cat somn avem nevoie

Genele decid de cat somn avem nevoie
Publicat: 14.08.2009
Beneficiile somnului asupra organismului uman au fost studiate in timp si revelate publicului larg. Prin urmare, oamenii de stiinta au propus o medie ideala a timpului dedicat somnului: opt ore pe noapte.

Insa, nu toata lumea are nevoie de aceste opt ore pentru a-si “reincarca bateriile”. Sunt oameni care simt nevoia sa petreaca 10 ore dormind, in vreme ce altii se simt plini de energie dupa numai patru ore de somn.

Recent, cercetatorii au descoperit ca aceste exceptii pot fi explicate din punct de vedere genetic. Analizele au fost efectuate pe un esantion de 252 de voluntari. Dintre acestia, numai doua persoane, o mama si o fiica, au prezentat o gena rara, care induce necesitatea unui somn de maxim sase ore pe noapte, cu doua ore mai putin decat restul familiei, insa fara ca somnul scurt sa le influenteze energia pe tot parcursul zilei.

Cercetarile asupra acestei mutatii genetice rare continua, insa, intre timp, expertii ne atrag atentia asupra celor opt ore necesare, motivand prin faptul ca privarea de somn poate atrage probleme de sanatate, printre care slabirea sistemului imunitar si probleme ale memoriei.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase