Home » D:News » Revolutie in media: publicitate video in ziare

Revolutie in media: publicitate video in ziare

Publicat: 21.08.2009
Revolutie in media: publicitate video in ziare
Intocmai ca in Harry Poter, paginile tiparite ale ziarelor vor prinde viata. Nu este insa vorba despre magia din Daily Prophet, ci de ultima frontiera a tehnologiei, asa-numita e-ink, cerneala electronica cu ajutorul careia vor fi introduse imagini publicitare animate in urmatorul numar al unei reviste americane.

Ca si concept, sistemul aduce cu cel utilizat de felicitarile electronice, care canta atunci cand utilizatorul da click pe ele. Numai ca, pe langa muzica, in cazul de fata, atunci cand vor deschide paginile publicatiei americane Entertainment Weekly, cititorii vor putea urmari un video de circa 40 minute, cu spoturi publicitare ale CBS si Pepsi. Si vor putea face acest lucru ori de cate ori doresc, gratie faptului ca ecranele produse de Americhip, o firma din Los Angeles, care au o grosime de 2,7mm si rezolutia de 320/ 240 pixeli) sunt prevazute cu baterii reincarcabile printr-o mini-“poarta” Usb.
E-ink reprezinta un tip de «e-paper», o tehnologie care permite realizarea unor ecrane cu grosimea de doar 0,3 milimetri, de marimea chiar si a unei foi A4, utilizata la momentul actual pentru producerea mai ales a cititoarelor de carti electronice de ultima generatie, datorita faptului ca imaginile pe ecrane au stabilitatea unei pagini tiparite.
Tehnologia e-ink a fost deja utilizata anul trecut pentru a anima coperta revistei Esquire, dar aceasta este prima oara cand este folosita pentru spoturi publicitare si la o asemenea scara. Primii care vor putea “citi” spoturile publicitare vor fi, incepand din 18 septembrie, abonatii revistei Entertainment Weekly din New York si Los Angeles.
Sursa: La Stampa

CITESTE SI:

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase