Home » D:News » Dinozaurii vor fi recreati din embrioni de gaina?

Dinozaurii vor fi recreati din embrioni de gaina?

Publicat: 04.09.2009
Dinozaurii vor fi recreati din embrioni de gaina?
Ceea ce la prima vedere pare a fi o replica din seria filmelor Jurassic Park, ar putea deveni o realitate indelung asteptata de multi entuziasti ai dinozaurilor, ne asigura Hans Larsson, un cercetator in cadrul Catedrei de Cercetari in Macro-Evolutie de pe langa Universitatea McGill din Montreal.

Cercetatorul canadian declara ca esta gata sa readuca la viata dinozaurii disparuti acum multe milioane de ani, folosindu-se in principal de dezvoltarea trasaturilor de dinozauri prezente in cadrul pasarilor actuale. Profesorul Larsson este de parere ca prin prezervarea catorva secvente genetice recoltate de la embrionii de gaina aflati in procesul dezvoltarii, poate reproduce anatomia dinozaurilor. Cu toate ca cercetarile sunt inca la inceput, mai multi savanti afirma ca in viitor vom fi capabili sa reproducem nu doar dinozauri, ci si alte animale preistorice.

“ La urma urmei este o demonstratie a evolutiei care va arata inca o data ca pasarile sunt descendenti directi ai dinozaurilor”, completeaza profesorul Larsson. Echipa cercetatorilor condusa de profesorul Larsson a mai lucrat anterior la descoperirea unor animale preistorice precum 8 specii noi de dinozauri si 5 noi specii fosile de crocodilieni descoperiti in Niger, alaturi de analizarea unei noi specii de dinozauri carnivori proveniti din Argentina.

Sursa : DiscoveryNews
 

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase