Home » D:News » Trei specii noi de dinozauri de mari dimensiuni

Trei specii noi de dinozauri de mari dimensiuni

Trei specii noi de dinozauri de mari dimensiuni
Publicat: 03.07.2009
In Australia au fost descoperite fosilele a trei specii de dinozauri necunoscute pana acum, inclusiv un pradator mai mare decat asa-zisul Velociraptor din filmele Jurassic Park

Fosilele celor trei specii specii de dinozauri  – doua erbivore si una carnivora – , descoperite in statul australian Queensland, dateaza de la mijlocul perioadei cretacice, avand varsta de cca. 98 milioane de ani.
Pradatorul a fost numit Australovenator (si poreclit apoi “Banjo”, dupa numele unui poet australian, Banjo Patterson), iar cei doi dinozauri erbivori au fost denumiti Wintonotitan si Diamantinasaurus.

Cercetatorii de la Universitatea La Trobe, din Melbourne, l-au descris pe “Banjo” ca pe un dinozaur carnivor agil, care isi fugarea prada in camp deschis, atacand-o cu cele trei gheare puternice ale fiecarui membru anterior. Wintonotitan era un erbivor cu gatul lung, ce se hranea, probabil, cu frunzele copacilor, in timp ce Diamantinasaurus avea un corp scurt si compact.

Pana acum, in Australia fusesera gasite foarte putine fosile de dinozauri, dar aceste noi descoperiri dau mari sperante paleontologilor, aratandu-le ca trecutul preistoric al Australiei ar putea fi mult mai complex decat credeau .

Sursa: Reuters

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase