Prima pagină D:News

Puii de cimpanzeu sunt mai blanzi decat copiii

Redactia Descopera.ro | 09.09.2009 | ● Vizualizări: 210
Puii de cimpanzeu sunt mai blanzi decat copii     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Cei care sunt surprinsi citind acest titlu, nu ar trebui sa aiba motive. Acesta deoarece savantii Universitatii din Portsmouth au descoperit ca puii de cimpanzei sunt mai blanzi, mai docili, mai maleabili si mult mai toleranti decat copiii de aceeasi varsta, care dau dovada de un egoism si incapatanare tipic umane.

Prima surpriza oferita cercetatorilor de catre puii de cimpanzeu a fost aceea ca atunci cand plang sau sunt speriate, simpaticele maimute se calmeaza aproape instantaneu daca sunt luate in brate si mangaiate. In contrast, un copil de aceeasi varsta va continua sa urle si sa se agite in ciuda afectiunii aratate, dand dovada de o incrancenare si incapatanare pe care puii de cimpanzeu pur si simplu nu o au. In prealabil, creierul mai primitiv al puiului de cimpanzeu se maturizeaza mai repede dacat cel uman, cel putin in primele trei luni de viata.

"Daca iei in brate un pui de cimpanzeu care plange si in calmezi, acesta va sta calm si linistit, intelegand parca afectiunea aratata precum si indepartarea pericolului. Micii cimpanzei nu au colici si nici nu plang incontrolabil fara motive evidente precum copiii. Comportamentul lor este mult superior celui prezentat de puii de om", declara profesorul Kim Bard in cadrul unei sesiuni de comunicari stiintifice cu ocazia British Science Festival.

Sursa : Daily Mail

CITESTE SI :

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI