Prima pagină D:News

Puii de cimpanzeu sunt mai blanzi decat copiii

09.09.2009 | ● Vizualizări: 166
Puii de cimpanzeu sunt mai blanzi decat copii     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Cei care sunt surprinsi citind acest titlu, nu ar trebui sa aiba motive. Acesta deoarece savantii Universitatii din Portsmouth au descoperit ca puii de cimpanzei sunt mai blanzi, mai docili, mai maleabili si mult mai toleranti decat copiii de aceeasi varsta, care dau dovada de un egoism si incapatanare tipic umane.

Prima surpriza oferita cercetatorilor de catre puii de cimpanzeua fost aceea ca atunci cand plang sau sunt speriate, simpaticelemaimute se calmeaza aproape instantaneu daca sunt luate in brate simangaiate. In contrast, un copil de aceeasi varsta va continua saurle si sa se agite in ciuda afectiunii aratate, dand dovada de oincrancenare si incapatanare pe care puii de cimpanzeu pur sisimplu nu o au. In prealabil, creierul mai primitiv al puiului decimpanzeu se maturizeaza mai repede dacat cel uman, cel putin inprimele trei luni de viata.

"Daca iei in brate un pui de cimpanzeu care plange si in calmezi,acesta va sta calm si linistit, intelegand parca afectiunea aratataprecum si indepartarea pericolului. Micii cimpanzei nu au colici sinici nu plang incontrolabil fara motive evidente precum copiii.Comportamentul lor este mult superior celui prezentat de puii deom", declara profesorul Kim Bard in cadrul unei sesiuni decomunicari stiintifice cu ocazia British Science Festival.

Sursa : Daily Mail

CITESTE SI :