Prima pagină D:News

Mister explicat: stralucirea de pe cer era... urina astronautilor

09.15.2009 | ● Vizualizări: 237
Mister explicat: stralucirea de pe cer era... urina astronautilor     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Spectaculoasa urma stralucitoare care a putut fi observata miercuri noaptea pe bolta cereasca de deasupra Americii de Nord si care parea sa fie un misterios eveniment celest s-a dovedit, in realitate, numai rezultatul eliberarii in spatiu a urinei astronautilor.

Cativa americani care scrutau cerul noptii miercuri, 9septembrie, au fost surprinsi la un moment dat de privelisteaspectaculoasa a unei dare sclipitoare, creata atunci candastronautii de la bordul navei spatiale Discovery si-au deversatdeseurile menajere in spatiu.

Eliberarea materiei cu pricina a cazut in sarcina pilotului KevinFord, care a evacuat urina si apa menajera folosita de cosmonauti,stocate la bordul navei, pentru pregatirea unei tentative deaterizare a Discovery joia trecuta. In cele din urma, naveta aaterizat cu bine, vineri, pe 11 septembrie.

Show-ul luminos oferit miercurea trecuta a fost sustinut, credereprezentantul NASA Kylie Clem, mai ales de cantitate neobisnuit demare de apa eliberata brusc - aproximativ 70 litri, deodata cuurina. Discovery tocmai se desprinsese de Statia SpatialaInternationala cu o zi in urma si nu avuseze ocazia sa "scape" dereziduuri in cele zece zile cat a durat misiunea pe SSI.

In general, observarea de pe Pamant a eliberarilor de apa dinspatiu este un lucru comun, sustine Clem. Apa reziduala ingheata,de obicei, sub forma unui nor format din mici picaturi de gheata.Apoi, atunci cand acestea sunt luminate de soare, gheata setransforma direct in vapori si dispare, a mai adaugatspecialistul.

Sursa: Space

CITESTESI:AFLA TOTUL DESPRE IMPLICAREA MAFIEI IN VICTORIA ALIATA DINTIMPUL CELUI DE AL DOILEA RAZBOI MONDIAL, IN EPISODUL DE AZI ALMARATONULUI "DESCOPERA SECRETELE MAFIEI"!