Prima pagină D:News

Misterul Triunghiului Bermudelor a fost “rezolvat”

09.15.2009 | ● Vizualizări: 1687
Misterul Triunghiului Bermudelor a fost “rezolvat”     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Zeci de vase si avioane se spune ca au disparut misterios, fara nicio urma, de-a lungul anilor, intr-o vasta zona geografica de forma triunghiulara, situata in Oceanul Atlantic, ale carei puncte imaginare sunt situate in Bermuda, Florida si Puerto Rico.

Recent insa, examinarea amanuntita a jurnalistului BBC TomMangold a furnizat explicatii plauzibile pentru disparitia a douaavioane comerciale britanice in zona, soldate cu pierderea a 51 depasageri si a echipajelor.

Unul dintre avione a suferit o problema tehnica ce s-a dovedit a fifatala, ca urmare a unui mecanism de inginerie efectutat defectuos,in timp ce al doilea este foarte probabil sa fi ramas faracombustibil, este de parere ziaristul.

Cu 60 de ani in urma, zborurile comerciale de la Londra in Bermudese aflau la inceputuri si, ca atare, erau primejdioase. O oprire derealimentare era necesara in Azore, inaintea zborului de 3200kilometri spre Bermude, care la acea vreme reprezenta cel mai lungzbor comercial fara escala din lume.

Avioanele operau la limita capacitatilor. Astazi, avioanele careajung in mica insula din Atlantic au suficient combustibil derezerva incat sa vireze spre Coaste de Est a SUA, aflata la 1200kilometri distanta, in caz de urgenta.

In plus, avioanele din secolul trecut erau mult mai putin deincredere decat cele de astazi. British South American Airways(BSAA), care opera acea ruta, avea un record in privintaproblemelor de siguranta. In trei ani, compania a avut 11 accidenteserioase si a pierdut cinci avioane, cu 73 pasageri si 22 membri aiechipajului ucisi.

Incidentul care a alimentat initial nebunia misterului dinTriunghiul Bermudelor a fost cel din 30 ianuarie 1948, atunci candavionul BSAA Avro Tudor IV a disparut de pe radare fara urma. 25 depasageri si un echipaj format din sase oameni se aflau la bordullui Star Tiger. Nu au fost gasite niciodata bucati de epava saucadavre. S-a considerat multa vreme ca este vorba de un mistertotal, insa astazi un numar de indicii care acuza diferite problemede functionare ale aparatului de zbor au iesit la iveala.

Se pare ca Star Tiger a infruntat numeroase dificultati inainte saajunga in Azore. Radiatorul avionului avea probleme notorii si,probabil, a cedat in timpul zborului. De asemenea, se pare ca siuna dintre busole dadea indicatii eronate.

Probabil ca, pentru a mentine temperatura ridicata a avionului,pilotul a decis sa zboare pe toata durata rutei transatlantice laaltitudine mica, de 600 metri, arzand combustibilul cu o ratafoarte ridicata. La aceasta inaltime, avionului ii ramane foarteputina altitudine pentru manevre si de aceea, in cazul unei urgenteserioase, toata altitudinea ar fi putut fi pierduta si avionul s-arfi putut prabusi in mare in numai cateva secunde. S-a constatat maitarziu ca Avro Tudor IV era un avion cu siguranta minima, motivpentru care a fost retras din circulatie.

Investigand aceste cazuri si multe altele, jurnalistul BBC TomMangold a ajuns la concluzia ca, desi Triunghiul Bermudelor este unloc bizar prin incidenta mare de probleme si disparitii ale vaselorsi avioanelor aflate in regiune, multe dintre cazuri pot fiexplicate rational si putine sunt cu adevarat misterioase.

Sursa: BBC

CITESTESI:AFLA TOTUL DESPRE IMPLICAREA MAFIEI IN VICTORIA ALIATA DINTIMPUL CELUI DE AL DOILEA RAZBOI MONDIAL, IN EPISODUL DE AZI ALMARATONULUI "DESCOPERA SECRETELE MAFIEI"!