Prima pagină D:News

“Spargatorii de mituri” revin din 7 octombrie cu un nou sezon

09.16.2009 | ● Vizualizări: 174
“Spargatorii de mituri” revin din 7 octombrie cu un nou sezon     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Indragitele personaje din deja celebra emisiune stiintifica “Spargatorii de mituri” difuzata de Discovery Channel se intorc cu noi si spectaculoase idei pe micile ecrane din data de 7 octombrie.

De la premiera din 2003 a emisiunii, Adam, Jamie si echipa lorau testat peste 700 de mituri, au coordonat mai mult de 2.300 deexperimente, au efectuat 711 explozii si au distrus 104vehicule.

In primul episod al celui mai recent sezon, care urmeaza sa fiedifuzat miercuri, 7 octombrie, spargatorii de mituri vor testa oteorie clasica a caietelor de fizica, si anume "glontele scapatversus glontele impuscat".

Intr-un experiment stiintific foarte complex, atat de dificil incatnu a mai fost niciodata incercat, Adam si Jamie incearca saraspunda la intrebarea: Daca un glonte este tras, de la inaltime,spre pamant, iar celalat este eliberat simultan de la aceeasiinaltime, care dintre cele doua va atinge primul solul? Sau o vorface in acelasi timp, gratie fortei gravitationale?

Intre timp, Kari, Grant si Tory vor testa o expresie clasicaamericana: chiar poate fi cineva aruncat din sosete... prin lovire?In bunul spirit al "Spargatorilor de mituri", testele lor vorimplica un manechin de sacrificiu, un ring de box, un tun cunitrogen, un berbec si, bineinteles, explozibili.

In noul sezon, printre miturile testate se va verifica daca omasina innamolita are un consum mai bun decat una curata, dacabanda adeziva poate sustine singura greutatea unui vehicul incatacesta sa poate fi ridicat in aer, daca amestecarea bauturilorinrautateste mahmureala, daca o masina ce cade de pe o stancaexplodeaza intr-adevar la impactul cu solul asa cum se intampla inmajoritatea filmelor si multe alte legende mai mult sau mai putinplauzibile.

In plus, "spargatorii de mituri" vor relua cateva dintre cele maicontroversate mituri deja testate in editiile anterioare pentru ada asupra lor verdicte care sa nu mai lase loc de interpretari.

Sursa: Gizmodo

CITESTESI:AFLA TOTUL DESPRE IMPLICAREA MAFIEI IN VICTORIAALIATA DIN TIMPUL CELUI DE AL DOILEA RAZBOI MONDIAL, IN EPISODUL DEAZI AL MARATONULUI "DESCOPERA SECRETELEMAFIEI"!