Prima pagină D:News

Ce fac acesti ciudati in desertul Arizona?

Redactia Descopera.ro | 09.16.2009 | ● Vizualizări: 106
Ce fac acesti ciudati in desertul Arizona?     NASA, Desert RATS, Rover, desertul Arizona, teste, Luna, Marte, astronauti, spatiu, cosmos + zoom
Galerie foto (17)

Cine sunt acesti indivizi imbracati in costume de astronauti si ce incearca ei sa obtina manevrand vehicule cu aspect extraterestru in “inima” desertului Arizona?

Este vorba despre divizia "Desert RATS" (Sobolanii Desertului) a NASA, o echipa dedicata testarii vehiculelor spatiale precum Roverul Lunar Electric (LER) sau Chariot, care ii va transporta pe astronauti pe suprafata terenurilor desertice ale Lunii si ale lui Marte.Ei se afla acum in Arizona si incearca sa testeze verosimilitatea vehiculelor si viitoarele activitati extra-vehiculare ale astronautilor.

Unul dintre cele mai interesante dispozitive testate aici este "suit port", localizat la pupa (partea din spate) a unui Rover Lunar Electric. Aceste porturi sunt proiectate special pentru a le permite astronautilor sa se echipeze extrem de rapid, intrand in costume ca in niste cochilii gata desfacuta care ii asteapta.

Costumele sunt dotate cu ghidaje de aliniament si cu mecanisme electromagnetice care le permid bransarea sau debransarea de vehicul. Astfel, astronuatii intra in costume, se detaseaza de LER, isi fac treaba, revin si ies din costum imediat ce s-au reintors la bord.

Sursa: Gizmodo

CITESTE SI:

AFLA TOTUL DESPRE IMPLICAREA MAFIEI IN VICTORIA ALIATA DIN TIMPUL CELUI DE AL DOILEA RAZBOI MONDIAL, IN EPISODUL DE AZI AL MARATONULUI "DESCOPERA SECRETELE MAFIEI"!