Prima pagină D:News

Ce fac acesti ciudati in desertul Arizona?

09.16.2009 | ● Vizualizări: 113
Ce fac acesti ciudati in desertul Arizona?     NASA, Desert RATS, Rover, desertul Arizona, teste, Luna, Marte, astronauti, spatiu, cosmos + zoom
Galerie foto (17)

Cine sunt acesti indivizi imbracati in costume de astronauti si ce incearca ei sa obtina manevrand vehicule cu aspect extraterestru in “inima” desertului Arizona?

Este vorba despre divizia "Desert RATS" (Sobolanii Desertului) aNASA, o echipa dedicata testarii vehiculelor spatiale precumRoverul Lunar Electric (LER) sau Chariot, care ii va transporta peastronauti pe suprafata terenurilor desertice ale Lunii si ale luiMarte.Ei se afla acum in Arizona si incearca sa testezeverosimilitatea vehiculelor si viitoarele activitatiextra-vehiculare ale astronautilor.

Unul dintre cele mai interesante dispozitive testate aici este"suit port", localizat la pupa (partea din spate) a unui RoverLunar Electric. Aceste porturi sunt proiectate special pentru a lepermite astronautilor sa se echipeze extrem de rapid, intrand incostume ca in niste cochilii gata desfacuta care ii asteapta.Costumele sunt dotate cu ghidaje de aliniament si cu mecanismeelectromagnetice care le permid bransarea sau debransarea devehicul. Astfel, astronuatii intra in costume, se detaseaza de LER,isi fac treaba, revin si ies din costum imediat ce s-au reintors labord.

Sursa: Gizmodo

CITESTESI:

AFLA TOTUL DESPRE IMPLICAREA MAFIEI IN VICTORIAALIATA DIN TIMPUL CELUI DE AL DOILEA RAZBOI MONDIAL, IN EPISODUL DEAZI AL MARATONULUI "DESCOPERA SECRETELEMAFIEI"!