Prima pagină D:News

Viciile fura 10 ani din viata barbatilor

09.18.2009 | ● Vizualizări: 298
Viciile fura 10 ani din viata barbatilor     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Fumatorii in floarea varstei care sufera si de hipertensiune arteriala alaturi de un nivel crescut al colesterolului, mor cu 10 ani mai devreme decat era stabilit in codul lor genetic, conform unui studiu efectuat de British Heart Foundation.

Cercetarile oamenilor de stiinta britanici s-au concentrat pe unesalon de peste 19.000 de barbati voluntari, cu varste cuprinseintre 40-69 ani. Studiul a reusit sa descopere ce s-a intamplat cuorganismele lor in ultimii 38 de ani de viata. Astfel s-a constatatin mod oficial si acceptat in analele medicinii moderne ca ocombinatie de trei factori negativi precum fumatul, hipertensiuneasi colesterolul ridicat duc in cele din urma la scurtarea vietiibarbatilor cu 10 ani de zile.

Studiul cu pricina, publicat in premiera in oficiosul BritishMedical Journal, a fost demarat intre anii 1967-1970, momentconsiderat varful maxim al cazurilor de boli vasculare inregistratin Marea Britanie. Procentele au fost urmatoarele: 42 % dintresubiecti erau fumatori ferventi, 39% sufereau de hipertensiune iar51% aveau colesterolul ridicat.

Sursa: BBCNews

Citeste astazi, in cadrul maratonului DESCOPERA SECRETELE MAFIEI despre victoria caracatitei mafiote si asasinarea generaluluiDalla Chiesa.CITESTE SI :