Prima pagină D:News

Alexandru cel Mare era sexy pentru antici

09.18.2009 | ● Vizualizări: 816
Alexandru cel Mare era sexy pentru antici     no tags + zoom
Galerie foto (1)

A fost decoperit un nou portret antic al celebrului cuceritor, prezentat de asta data drept un barbat de-a dreptul sexy, anunta arheologii israelieni din cadrul Universitatii din Haifa.

Portretul sau este gravat fin pe o gema de culoare rosie a careivechime depaseste 2.300 ani. Piatra are o dimensiune de doar cativacentimetri lungime si a fost descoperita de un student alUniversitatii din Washington sub ruinele unei cladiri publice dinperioada elenistica construita la Tel Dor, un port important alIsraelului antic. Locatia situata la 30 km sud de orasul Haifa afost un punct de trecere si popas pe unde au marsaluit armatelemacedonene spre Egipt.

Iudeii care traiau in Dor s-au predat lui Alexandru faraimpotrivire, locul ramanand timp de peste 200 de ani un centru alculturii elenistice in Israel. Gema prezinta un portret al luiAlexandru realizat in stil grecesc. Chipul sau gravat in profilprezinta in mod bizar trasaturi care astazi sunt considerate cafiind sexy. Parul cuceritorului este lung si ondulat, ochii suntmari si au o privire intensa, obrajii sunt pronuntati iar liniagatului este eleganta.

Gravorul antic l-a reprezentat fara sa omita niciuna dincaracteristicile macedoneanului. "Imparatul Alexandru este tanar siviguros, cu o barbie pronuntata, nas drept si par lung si cret carecadea in valuri pe umeri", declara Ayelet Gilboa, sefuldepartamentului de arheologie al Universitatii din Haifa. Cu toateca Alexandru s-a folosit de propria-i imagine ca de un instrumentde propaganda, numeroasele sale portrete fiind raspandite in totimperiul, imaginile gravate pe geme sunt foarte rare. Majoritateaexpertilor au cazut de acord ca gema descoperita la Tel Dorprezinta cel mai detaliat portret facial al stravechiuluirazboinic.

Citeste astazi, in cadrul maratonului DESCOPERA SECRETELE MAFIEI despre victoria caracatitei mafiote si asasinarea generaluluiDalla Chiesa.

Sursa : DiscoveryCITESTE SI :