Prima pagină D:News

1.000 de virgine danseaza goale in fata Regelui

09.22.2009 | ● Vizualizări: 12382
1.000 de virgine danseaza goale in fata Regelui     traditii, zulu, africa, fecioare, virgine, antropologie, obiceiuri africane, dansul trestiei, fete goale + zoom
Galerie foto (6)

An de an, la mijlocul lui septembrie, virginele zulu de pe tot cuprinsul Africii de Sud pornesc spre regele lor pentru a lua parte la traditionalul Dans al Trestiei.

Sute de fecioare africane fac calatoria spre resedinta regala,palatul KwaNyokeni din Nongoma, pentru a-l intalni pe regeleGoodwill Zwelithini. Aici, fetele Zulu iau parte la un ritualfoarte colorat si stravechi - Dansul Regal al Trestiei sau UmkhosiwoMhlanga, asa cum mai este acesta cunoscut in limba Zulu.

Potrivit traditiei Zulu, numai fetele neprihanite au permisiunea dea dansa goale in fata regelui, pentru a se asigura puritatearitualica a festivalului. Fecioarele, cunoscute sub numele deimbali, vin din toate colturile micutei tari Zulu si aleAfricii de Sud, guvernul Zulu asigurandu-le transportul gratuit, cuautocare. Spectacolul atrage anual mii de turisti din toata lumea,curiosi sa le vada pe imbali dansand in costumele lortraditionale, cu coliere foarte complexe, sculptate manual,totemuri inchistate in mici scuturi si sanii dezgoliti.Ceremonia are rolul de a le incuraja pe fete sa-si pastrezevirginitatea pana cand ajung suficient de mature pentru a semarita. Cu mai putin de 100 de ani in urma, Dansul era insa si unbun prilej pentru regele zulu de a-si mai alege o nevasta dintrenumeroasele virgine care participau la ceremonie.

Ca parte a ritualului, fetele poarta fiecare o trestie lunga care afost taiata recent din albia unui rau. Aceste trestii sunt inmanateuna cate una regelui, in vreme ce acesta le binecuvanteaza pe fete.Potrivit unei superstitii, daca trestia se rupe inainte de a ajungein mana regelui, atunci fata a mintit cu privire la virginitateaei.

Procesiunea de fecioare este escortata de o printesa in varsta dinfamilia regala, care le invata pe virgine cum sa se poarte in fataregelui. De asemenea, printesa are rolul de a le sfatui pe fete cumsa reactioneze atunci cand apare un petitor, cum sa-si aleaga sotulsi cum sa se poarte cu barbatii lor dupa ce se vor marita.

Antropologii nu stiu cat de mult va mai dura aceasta traditie. Inultimii ani, Dansul Trestiei a fost inconjurat de controverse.Practica a fost denuntata de numeroase organizatii feministe cafiind invechita si denigratoare pentru femei. De asemenea, dinlipsa unei organizari eficiente, in fiecare an au loc incidente, demulte ori fetele fiind atacate sau violate. Din nefericire, laeditia din acest an o fecioara a fost omorata si alte 11 au fostranite, atunci cand in multimea sufocanta de fete s-a produs panicasi invalmaseala.

Sursa: News.com

Citeste TOP 10 asasini fiorosi in slujba Mafiei, dincadrul maratonului DESCOPERA SECRETELE MAFIEI!

CITESTE SI: