Prima pagină D:News

1.000 de virgine danseaza goale in fata Regelui

Redactia Descopera.ro | 09.22.2009 | ● Vizualizări: 12600
1.000 de virgine danseaza goale in fata Regelui     traditii, zulu, africa, fecioare, virgine, antropologie, obiceiuri africane, dansul trestiei, fete goale + zoom
Galerie foto (6)

An de an, la mijlocul lui septembrie, virginele zulu de pe tot cuprinsul Africii de Sud pornesc spre regele lor pentru a lua parte la traditionalul Dans al Trestiei.

Sute de fecioare africane fac calatoria spre resedinta regala, palatul KwaNyokeni din Nongoma, pentru a-l intalni pe regele Goodwill Zwelithini. Aici, fetele Zulu iau parte la un ritual foarte colorat si stravechi - Dansul Regal al Trestiei sau Umkhosi woMhlanga, asa cum mai este acesta cunoscut in limba Zulu.

Potrivit traditiei Zulu, numai fetele neprihanite au permisiunea de a dansa goale in fata regelui, pentru a se asigura puritatea ritualica a festivalului. Fecioarele, cunoscute sub numele de imbali, vin din toate colturile micutei tari Zulu si ale Africii de Sud, guvernul Zulu asigurandu-le transportul gratuit, cu autocare. Spectacolul atrage anual mii de turisti din toata lumea, curiosi sa le vada pe imbali dansand in costumele lor traditionale, cu coliere foarte complexe, sculptate manual, totemuri inchistate in mici scuturi si sanii dezgoliti.Ceremonia are rolul de a le incuraja pe fete sa-si pastreze virginitatea pana cand ajung suficient de mature pentru a se marita. Cu mai putin de 100 de ani in urma, Dansul era insa si un bun prilej pentru regele zulu de a-si mai alege o nevasta dintre numeroasele virgine care participau la ceremonie.

Ca parte a ritualului, fetele poarta fiecare o trestie lunga care a fost taiata recent din albia unui rau. Aceste trestii sunt inmanate una cate una regelui, in vreme ce acesta le binecuvanteaza pe fete. Potrivit unei superstitii, daca trestia se rupe inainte de a ajunge in mana regelui, atunci fata a mintit cu privire la virginitatea ei.

Procesiunea de fecioare este escortata de o printesa in varsta din familia regala, care le invata pe virgine cum sa se poarte in fata regelui. De asemenea, printesa are rolul de a le sfatui pe fete cum sa reactioneze atunci cand apare un petitor, cum sa-si aleaga sotul si cum sa se poarte cu barbatii lor dupa ce se vor marita.

Antropologii nu stiu cat de mult va mai dura aceasta traditie. In ultimii ani, Dansul Trestiei a fost inconjurat de controverse. Practica a fost denuntata de numeroase organizatii feministe ca fiind invechita si denigratoare pentru femei. De asemenea, din lipsa unei organizari eficiente, in fiecare an au loc incidente, de multe ori fetele fiind atacate sau violate. Din nefericire, la editia din acest an o fecioara a fost omorata si alte 11 au fost ranite, atunci cand in multimea sufocanta de fete s-a produs panica si invalmaseala.

Sursa: News.com

Citeste TOP 10 asasini fiorosi in slujba Mafiei, din cadrul maratonului DESCOPERA SECRETELE MAFIEI!

CITESTE SI: