Prima pagină D:News

Rata sinuciderilor in mediul rural e legata de numarul de carciumi

Redactia Descopera.ro | 09.22.2009 | ● Vizualizări: 75
Rata sinuciderilor in mediul rural e legata de numarul de carciumi     medicina, alcool, alcoolism, sinucidere, rural + zoom
Galerie foto (1)

Un studiu realizat de cercetatori americani sugereaza ca reducerea numarului de localuri in care se vand bauturi alcoolice ar putea duce la scaderea numarului de sinucideri, cel putin in comunitatile rurale.

Studiul, publicat in revista Alcoholism: Clinical & Experimental Research indica faptul ca numarul de sinucideri si incercari de sinucidere este mai mare in comunitatile rurale in care exista mai multe baruri si carciumi pe cap de locuitor.

Conexiunea dintre alcool si sinucidere era deja cunoscuta, studii anterioare aratand ca, in SUA, peste 20% dintre sinucideri sunt legate de dependenta de alcool.

Studiul a inclus date din anii 1995-2000, privind mai multe comunitati rurale din California si a analizat aspecte precum varsta si grupul etnic din care faceau parte sinucigasii, numarul de localuri care vindeau bauturi alcoolice din zona, numarul sinuciderilor si al spitalizarilor datorate tentativelor de sinucidere.

Rata sinuciderilor s-a dovedit mai mare in comunitatile unde veniturile erau mai mici, existau mai multi oameni varstnici si numarul de baruri era mai mare.

Sursa: Telegraph Science

Citeste TOP 10 asasini fiorosi in slujba Mafiei, episodul de astazi al maratonului DESCOPERA SECRETELE MAFIEI!

CITESTE SI: