Prima pagină D:News

Rata sinuciderilor in mediul rural e legata de numarul de carciumi

09.22.2009 | ● Vizualizări: 197
Rata sinuciderilor in mediul rural e legata de numarul de carciumi     medicina, alcool, alcoolism, sinucidere, rural + zoom
Galerie foto (1)

Un studiu realizat de cercetatori americani sugereaza ca reducerea numarului de localuri in care se vand bauturi alcoolice ar putea duce la scaderea numarului de sinucideri, cel putin in comunitatile rurale.

Studiul, publicat in revista Alcoholism: Clinical &Experimental Research indica faptul ca numarul de sinuciderisi incercari de sinucidere este mai mare in comunitatile rurale incare exista mai multe baruri si carciumi pe cap de locuitor.

Conexiunea dintre alcool si sinucidere era deja cunoscuta,studii anterioare aratand ca, in SUA, peste 20% dintre sinuciderisunt legate de dependenta de alcool.

Studiul a inclus date din anii 1995-2000, privind mai multecomunitati rurale din California si a analizat aspecte precumvarsta si grupul etnic din care faceau parte sinucigasii, numarulde localuri care vindeau bauturi alcoolice din zona, numarulsinuciderilor si al spitalizarilor datorate tentativelor desinucidere.Rata sinuciderilor s-a dovedit mai mare in comunitatile undeveniturile erau mai mici, existau mai multi oameni varstnici sinumarul de baruri era mai mare.

Sursa: Telegraph Science

Citeste TOP 10 asasini fiorosi in slujba Mafiei,episodul de astazi al maratonului DESCOPERA SECRETELE MAFIEI!

CITESTE SI: